Felpörögne Amerikában a Volkswagen

Vágólapra másolva!
Gyakrabban fog új vagy felújított modelleket piacra dobni Amerikában a Volkswagen, hogy így pörgesse fel az eladásait. 
Vágólapra másolva!
  • A korábbinál rövidebb időközönként fog új vagy felújított modelleket piacra dobni a Volkswagen az USA-ban. A német autógyártó így már minden ötödik évben új autóval fog jelentkezni az Egyesült Államokban, miközben jelenleg átlagosan hét év telik el két új modell érkezése között. A felújított autók pedig háromévente fognak érkezni az USA-ba.
  • A cég az új és felújított járművek iránti növekvő amerikai igénnyel magyarázza a döntését. Michael Hordn, az amerikai divízióért felelős vezető szerint a vásárlóik gyorsabb változásokat igényelnek a modelleiknél, emiatt kénytelenek rövidíteni azok életciklusán.
  • A döntést még az igazatóságnak is jóvá kell hagynia, melyre júniusban sor is kerülhet. A modellek piacra dobásának felpörgetése azonban csak 2017-től kezdődhet meg, így ez nem igazán fogja tudni segíteni a Volkswagent a "világuralmi" céljainak elérésében.
  • A német vállalat ugyanis az 2018-ra a világ legnagyobb autógyártójává kíván válni az évente eladott autókat tekintve, melyhez a jelenlegi piacvezető Toyotát kell majd legyőznie. A cég ehhez a tavalyi 407 ezerről 800 ezerre kívánja felpörgetni az éves amerikai eladásokat 2018-ig, ami meglehetősen ambíciózus célnak tűnik.
  • Az Európában piacvezetőnek számító Volkswagen az USA-ban régóta nem "találja a ritmust", és csak sokadik számú szereplőnek számít az ottani autópiacon. Piaci részesedése hónapok óta csak 2-3 százalék között ingadozik, míg a havi eladásai az utóbbi egy évben folyamatosan visszaesést mutatnak.
  • Szakértők szerint ennek az az oka, hogy nem az amerikai igényeknek megfelelő autókat kínálja Amerikában a Volkswagen, így háttérbe szorul a nagy rivális Forddal, General Motorsszal szemben.

  • Forrás: Investor.hu