Bepöröghet a gyógyszertől a Richter

Vágólapra másolva!
Biztatóan fest a Richter grafikonja, a részvény az elmúlt napokban oldalazgatott, de fontos támasz fölött mozog még a papír. Ha sikerül megindulnia, akkor akár 4600 forint környékéig is eljuthat a részvény. A társaság ma jelentette be, hogy 300 ezer darab saját részvény vásárlását tervezi bónusz program miatt, ez pedig egy stabli keresletet jelenthet.
Vágólapra másolva!

Optimizmusra ad okot a Richter technikai képe. A részvény május első felében egy markánsabb ralit mutatott be és 3700 körüli szintekről 4300 forint környékéig is eljutott. A papír az utóbbi pár napot oldalazással, korrekcióval töltötte.

Az 50-es mozgóátlag és a 78,6 százalékos Fibonacci sikeresen megtartotta a Richtert, ráadásul a grafikonon egy zászló szerű alakzat van kialakulóban. Ha sikerül kitörnie, akkor 4600 forintot is megcélozhatja a papír. Az MACD vételi jelzése segítheti ebben.

Richter kétórás grafikon Forrás: Amibroker, Investor.hu

A Richter napi grafikonja is jól fest, ugyanis a papír egy füles csésze (amit egyébként emelkedő háromszögnek is lehet tekinteni) formációból tört ki néhány napja. A papír továbbra is a nyakvonal fölött mozog, ráadásul az eséseket az elmúlt napokban folyamatosan megvették.

Az alakzatból számolható célszint 4790 forintra tehető, de a februári, 4340 forint körüli rés még akadályt jelenthet. Az alakzat akkor marad életben, ha a korrekció során a 4116 forintos szint nem esik el. Érdemes észrevenni, hogy az utóbbi pár napban mindig visszahúzták a részvényt a napi mélypontról.

Richter napi grafikon Forrás: Amibroker, Investor.hu

Richtert érintő másik hír - ami megerősítheti a kitörést - hogy a cég 300 ezer darab saját részvényt szeretne venni a bónusz programja miatt. Erre már az UniCreditet fel is kérte. A 300 ezer darabos mennyiség pedig nem számít kevésnek, hiszen az elmúlt 10 napi átlagos forgalom 270 ezer darab körül volt. Ez is egy stabil keresletet jelenthet a papír számára.