Vágólapra másolva!
Messze felülteljesíti az európai tőzsdéket a hazai parkett, amiben szinte mindegyik blue-chipnek komoly szerepe van.
Vágólapra másolva!
  • Az élen az OTP áll 2,7 százalékos plusszal, aminek köszönhetően a bankpapír árfolyama ismételten a 4 800 forint feletti szinteket kóstolgatja. Ezzel a teljesítménnyel egyébként olyan régiós bankpapírok sem tudják felvenni a versenyt, mint az Erste (-0,02%), vagy a Raiffeisen (+0,18%).
  • Szintén jó napja van a Magyar Telekomnak, amely ugyan rövid időre is, 329 forinton is járt. A telekompapír kiváló formájában az a tegnapi híresztelés áll, miszerint a Deutsche Telekom áldását adná tengerentúli egységének, a T-Mobile US-nek az eladására. Erre pedig ismét előkerült a Magyar Telekom felvásárlási sztorija. Jelenleg 0,9 százalékos emelkedésben, 326 forinton található a hazai távközlési részvény.
  • Az emelkedésből a Mol is kiveszi a részét, habár a délelőtt első felében még csak stagnálásra futotta az olajpapírnak, ezt követően gyorsan 1 százalékos pluszt szedett fel. Ezzel úgy néz ki, hogy az 50 napos mozgóátlag sikeresen állította meg az osztalékfizetéssel keletkező űrt. Ma ugyanis sikerült felpattannia az olajpapírnak a meghatározó támaszról, és újra 13 000 forint fölé kerülnie.
  • Az 1,2 százalékos emelkedésben is megforduló Richter jelenleg 0,2 százalékos pluszt tud felmutatni. A gyógyszerpapírra is érdemes lehet odafigyelni, hiszen egy zászlóformáció jelent meg a grafikonján.
  • Július 1-jén fizeti ki a közgyűlésen megszavazott részvényenkénti 255 forintos osztalékot a TVK.

  • Mindeközben az európai indexeknek sikerült a pozitív tartományba kerülniük. Itt az emelkedést az olasz FTSE/MIB és a spanyol IBEX vezeti 0,5-0,6 százalékos plusszal. A DAX 0,2 százalékos növekedése mellett a francia CAC40 lóg ki a sorból 0,2 százalékos mínusszal.
  • A francia alulteljesítésben jókora szerepe van a BNP Paribas bankpapírnak, amely több mint 10 milliárd dolláros büntetés elé nézhet egyes híresztelések szerint. Jelenleg 5,1 százalékos mínuszban tartózkodik a részvény. Teljesítményével azonban a szektortársakat is magával rántotta, a Credit Agricole 4, a Société Générale 2,3, míg a Natixis 1,2 százalékos mínuszt tud felmutatni.
  • Az EURHUF egy kisebb gyengülést követően 302,5 közelében tartózkodik. 303 felett is járt az árfolyam, de e szint felett nem tudott tartósan megragadni.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu