Vágólapra másolva!
Nagyot zuhant ma az OTP, mely részben a Kúria délelőtti devizahiteles döntésének tudható be. A BUX így mínuszban ragadt, miközben Európában szintén esnek az indexek, míg Amerikában történelmi csúcsa körül mocorog az S&P 500 és a Dow Jones.
Vágólapra másolva!
  • Nagy esést mutatott be ma az OTP, mely 2 százalékot zuhant, amivel korrigálta az elmúlt napok emelkedését. A mélyrepülésében a Kúria mai döntése is szerepet játszott, bár a bank szerint a mostani ítéletnek nincs jelentős hatása a bank eredményeire.
  • A többi blue-chip közül a Richter 1,5 száalékot esett, a Magyar Telekom viszont 0,9 százalékot erősödött. A Mol elfáradt zárásra, és az 1 százalék feletti pluszát teljesen elveszítette, és tegnapi záróértékénl fejezte be a kereskedést.
  • Ezek után a BUX végül 0,8 százalékos mínuszban zárt, amiben az OTP és a Richter gyengélkedése játszotta a főszerepet.
  • A borongós külpiaci hangulatban a forint kéthetes mélypontra esett az euróval szemben, és már 305,3-nál mozog az árfolyama. A dollár/forint jegyzése 224,1-nél, a svájci franké 250-nél található. A hazai devizán az újabb remek dkj-aukció sem tudott segíteni.
  • Az európai részvényindexek déután sem tudtak lendületbe jönni, és folytatódott a lecsorgás a piacokon. A délelőtti inflációs adat a további monetáris lazítást valószínűsítette, ami elvileg kedvezne a részvénypiacoknak, ám ma ez a pozitív hatás elmaradt.
  • A német DAX nem tud közel kerülni a lélektani 10 ezer pontos szinthez, így lekanyarodott történelmi csúcsáról, míg a Stoxx Europe 600 hat és féléves csúcsától távolodik.
  • Amerikában így szintén minimális mínuszok láthatók, az S&P 500 és a Dow Jones mai új történelmi csúcsa körül mocorog alacsony aktivitás mellett. A befektetők itt is inkább kivárnak a holnapi és pénteki fontos munkaerőpiaci statisztikák (ADP, NFP) előtt, valamint az EKB csütörtöki kamatdöntése előtt.
  • Remekül sikerültek a délutáni autópiaci statisztikák. A fontosabb gyártók kivétel nélkül a vártnál nagyobb mértékben tudták növelni eladásaikat. A Ford értékesítések 3 százalékkal (várt: -0,2%), a General Motorsé 12,6 százalékkal (várt: 6,4 %), a Toyotáé 17 százalékkal (várt: 8,1%) ugrottak meg májusban éves alapon. Az adatokra a Ford több mint 1 százalékot, a GM 0,3 százalékot erősödött.
  • Az Apple 1,2 százalékos pluszban mozog a tegnapi fejlesztői konferenciája után.
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu