Tarolt a hívástitkosítási megoldásokkal foglalkozó CrypTalk a Startup Tavasz záróeseményén: a magyar csapat nyerte meg Central European Startup Awards fejlesztőknek szóló versenyét.

Magyar Innovációs Techshow (HITS)

Az idén 6. alkalommal megrendezett Magyar Innovációs TechShown (HITS) összesen 17 startup mutatkozott be. A befektetőkből, befutott startupperekből és iparági szereplőkből álló zsűri a TestJockeynak ítélte oda a fődíjat. A TestJockey egy felhő alapú közösségi tesztelő alkalmazás, amely összeköti a világ különböző pontjain élő, okostelefonnal rendelkező, a tesztelés iránt fogékony felhasználókat a mobil alkalmazások fejlesztőivel. A szabályozott üzleti folyamatot korszerű eszközökkel támogatva egy minden eddiginél hatékonyabb globális tesztelési szolgáltatást tesz lehetővé.

Forrás: StartupSpring

A TechShow közönsége a CrypTalk fejlesztését tartotta a legkiemelkedőbbnek. A cég egy olyan egyedülálló hívástitkosítási megoldást mutatott be, amely a legfejlettebb technológiákat felhasználva akadályozza meg a telefonbeszélgetések és rövid szöveges üzenetek lehallgatását. Biztosítja a felhasználók beszélgetéseinek visszafejthetetlenségét, és jogszerű megoldást kínál magán és üzleti kommunikáció védelmére.

Idén a Telekom főtámogatásával megrendezett HITS legjobb prezentációját az Overmind tartotta. A jegy- és pénzkezelő automaták (Pl.: ATM) valós idejű, a különféle gyártók termékeit egységes platformra hozó online menedzsment rendszer növeli az automaták működési biztonságát, rendelkezésre állási idejét, valamint a működési zavarok és biztonsági riasztások jelzése mellett a várható problémákat is előrevetíti.

„A mobilitás, a szélessávú internet, valamint a felhő alapú megoldások elterjedése alapjaiban változtatják meg az emberek életet, a vállalatok működését, végső soron az egész társadalmat. A szektorban óriási üzleti potenciál van, emiatt örömmel tölt el, hogy a kiállítók nagy része élt a technológia adta lehetőségekkel” – mondta el Jakab Roland, a Mobilitás és Multimédia Klaszter elnöke, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója.

Central European Startup Awards

Idén először megrendezett Central European Startup Awardsot (CESA) díjkiosztó gáláján a legjobb osztrák, bulgár, cseh, magyar, lengyel, román, szerb és szlovák startuppokat díjazták. A TechShow-val egybekötött eseményen a gyors és egyszerű design platformot fejlesztő UXPint nyerte el az év startupja díjat, míg a CrypTalkot választották meg az év fejlesztőcsapatának. A legjobb szolgáltató a SpeedInvest lett, a legígéretesebb designer startupnak járó díjat a Roomle vihette haza. A zsűri szerint Radu Georgescu volt 2014 befektetője, az év startup alapítójának Jan Rezabet választották. A Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett Startup Tavasz versenyt is a CESA keretei között rendezték meg, ahol a zsűri a Rate My Speechet jutalmazta különdíjjal, egy olyan új kategóriában, melyben a csapatok fejlődését vizsgálták.              

Hackathon-in-a-Box Demo Day

Az idei TechShown bemutatkoztak a legnagyobb hazai egyetemi ötletverseny sorozat, a Hackathon-in-a-Box eddig lefutott 11 versenyének legjobbjai, hogy összemérjék tudásukat. A versenyen végül a fürdőszobákban történő takarékos vízkezelést megvalósító 5L projektet választotta elsőnek a zsűri.

Fintech&Sales Demo Day

Az első hazai B2B, azaz a startupok és nagyvállalatok együttműködési lehetőségeire fókuszáló versenyen, a Fintech&Sales Demo Day-en a CrypTalk fejlesztését tartotta a legjobbnak a zsűri a Fintech kategóriában.

A sales&marketing ágon a Neticle lett a befutó. A cég szolgáltatása révén a vállalatok egyszerűen átláthatják a róluk és termékeikről megjelent webes írásokat, automatikusan számszerűsíthetik a véleményeket, és összefoglalva olvashatják a szövegeket a világhálóról és a főbb közösségi oldalakról. Mindezt közel valós időben egyedi keresőnknek köszönhetően.