Vágólapra másolva!
Várakozó állásponton vannak a befektetők nyitás után a mai fontos inflációs adat, valamint az EKB csütörtöki kamatdöntése előtt. Így nincs nagy mozgolódás a tőzsdéken, és a hazai piacon is a tegnapi záróértékek közelében mozognak a főbb részvények árfolyamai. 
Vágólapra másolva!
  • Európában a tegnapi záróértékek közelében indult a kereskedés. A befektetők inkább kivárhatnak csütörtöki EKB-ülés előtt, ahol kiderül, hogy tovább lazít-e monetáris politikáján a jegybank. Ma fontos inflációs adat érkezik az eurózónából, ami fontos iránymutatással szolgálhat a csütörtöki döntésre, így a befektetők kivárásában ez is szerepet játszik.
  • Itthon szintén nincs nagy mozgás, a BUX 0,2 százalékos mínuszt szedett össze nyitás után, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljest.
  • A Mol folytatni tudja emelkedését, és 0,3 százalékos pluszban mozog. A többi blue-chip viszont nem tud lendületbe jönni, az OTP és a Magyar Telekom 0,3 százalékot esett, a Richter pedig stagnál. AZ OTP piacán a Kúria devizahiteles ügyes döntésére várhatnak a befektetők, ami 10 órakor érkezik.
  • A forint nem tud erősödni, és 304 körül mozog az euróval szemben. A dollárral szemben 223,4-nél, a svájci frankkal szemben 248,7-nél jár az árfolyam.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu