Vágólapra másolva!
A várt 210 ezer helyett csupán 179 ezer fővel bővült a foglalkoztatottság az USA-ban májusban az ADP adatai szerint. Az arany nagy erősödéssel reagált a hírre.
Vágólapra másolva!
  • Csupán 179 ezer fővel bővült a foglalkoztatottak száma az USA-ban az ADP adatai szerint az ötödik hónapban. További negatívum, hogy az áprilisi adatot lefelé, 220 ezerről 215 ezerre módosították.
Forrás: Investor.hu

  • Az ADP adat azért bír kiemelt jelentőséggel, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján ezek a statisztikák kiváló előrejelzői voltak a két nappal később érkező többi munkaerőpiaci statisztikáknak. Pénteken a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számának májusi változása, és a munkanélküliségi ráta fog érkezni, melyeket a mostaninál is kiemeltebb figyelemmel követ a piac.
  • Az arany nagy erősödéssel reagált az adatra, és 1245 dollárról 1249 dollár fölé ugrott fel az árfolyama. A részvénypiacokon nem voltak nagy kilengések, és a főbb európai részvényindexek továbbra is 0,1-0,6 százalék közötti mínuszban mozognak. Amerikában 0,1 százalék körüli gyengüléssel indulhat majd a kereskedés.
Forrás: Investor.hu