Elbántak a Tommy Hilfiger anyacégével

Vágólapra másolva!
Nem festett túl szép kilátásokat a Tommy Hilfiger és a Calvin Klein márkákat is tulajdonló PVH Corp. gyorsjelentésében. Emiatt pedig 6,6 százalékkal zuhantak a cég részvényei piaczárás után New Yorkban.
Vágólapra másolva!
  • Rontott idei évi kilátásain a Tommy Hilfiger és a Calvin Klein márkáról ismert PVH Corp. divatcég, ami miatt részvényei árfolyamát be is szakították (-6,6%) piaczárás után.
  • A PVH az észak-amerikai piacon csökkenő eredményhányaddal magyarázta a visszább fogott várakozásokat. Az idei pénzügyi évére 7,3-7,4 dolláros egy részvényre jutó eredményt vár, ami alacsonyabb a márciusban megfogalmazott terveknél (7,4-7,5 dollár). Árbevételét viszont továbbra is nagyjából 8,5 milliárd dollárra várja.
  • A májusban kezdődött pénzügyi negyedévében pedig 1,4-1,45 dolláros EPS-t és 2 milliárdos bevételt vár, míg a Thomson Reuters elemzői konszenzusa 1,48 dolláros EPS-t és 2 milliárdos árbevételt vár.
  • A legutóbbi negyedévében a cég 1,47 dolláros tisztított profitot ért el részvényenként, ami jóval alacsonyabb a tavalyi 1,91 dollárnál.
A PVH Corp. árfolyama (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu