Magyar csapat egy startupvilágverseny döntőjében

Vágólapra másolva!
A fitnesz-mobilalkalmazást fejlesztő Tep csapata bejutott a Microsoft globális innovációs és startupversenyének, az Imagine Cupnak a seattle-i döntőjébe. 
Vágólapra másolva!

A Microsoft Imagine Cup rendezvényéről korábban már az Üzletrészen is írtunk. A nemzeti és regionális fordulók után most összeállt a Seattle-ben megrendezésre kerülő döntő mezőnye, amelyben egy magyar csapat, a Tep is helyet szerzett magának.

Forrás: Tep

Az egyetemista fiatalokból álló Tep csapata egy tavaly májusi hackathon keretében kezdett a szórakoztató fitnesz-mobilalkalmazás fejlesztésével foglalkozni. Az öttagú csapat két fejlesztőből, két dizájnerből és egy üzleti vezetőből áll.

Az alkalmazás ötlete a gamifikáció: a fitneszalkalmazás funkcióit egy tamagocsiéval ötvözték, hogy a felhasználó így legyen minél inkább motivált a használatában - és így természetesen a mozgásban gazdag, egészséges életmód felé tereljék őt.

A testre szabható, virtuális háziállatot sportolással lehet fejleszteni - az így nyert pontokból élelmet és különféle kiegészítőket "vásárolhatnak" a júzerek.

Az Imagine Cup döntője - amelynek a Tep az innováció kategóriában lesz majd résztvevője - júliusban, Seattle-ben zajlik majd.