Elfogadták a Mol északi-tengeri terveit

Vágólapra másolva!
Elfogadta az Egyesült Királyság Energia- és Klímaügyi Minisztériuma a Catcher mező fejlesztési terveit - közölte a Mol. Az Északi-tengeren lévő mezőben decemberben szerzett részesedést a Mol. A társaság hosszabb távú terveihez pedig fontos volt a mezőfejlesztési terv jóváhagyása is. 
Vágólapra másolva!
  • Jóváhagyta az Egyesült Királyság Energia- és Klímaügyi Minisztériuma az Északi-tengeren lévő Catcher terület mezőfejlesztési tervét.
  • A Molnak 20 százalékos, nem operátori részesedése van a területen, amelyet még decemberben vásárolt meg a társaság.
  • A tervek szerint a területen a csúcstermelés 50 ezer hordó lehet naponta, amelyen három cég, a Premier Oil (50 százalékos részesedése van, és operátor), a Cairn Energy (30 százalékos részesedése van) és a Mol (20 százalékos részesedése van) osztozhat. A kitermelésre még bőven várni kell, a tervek szerint 2017-ben indulhat meg az olajtermelés.
  • A kitermelt olajat tankerhajókon keresztül szállítják majd el, míg a földgázt a Shell-Esso gázrendszeren keresztül viszi majd el a Mol.
  • Alexander Dodds szerint, aki a Mol kutatás-termelés ügyvezető igazgatója, fontos mérföldkő a tervek elfogadása, ami hozzájárulhat a cég térségbeli növekedéséhez.