Vágólapra másolva!
Nem sikerült új csúcsot dönteniük tegnap az amerikai részvényindexeknek, és az ázsiai piacokon is kissé borongósabb hangulat uralkodik ma reggel. 
Vágólapra másolva!

USA: Terjeszkedne a Google

  • Nem volt jó napjuk tegnap az amerikai tőzsdéknek, mindhárom főbb részvényindex mínuszban fejezte be a kereskedést. Az S&P 500 0,4 százalékot, a Dow Jones 0,6 százalékot esett, amivel kissé eltávolodtak történelmi csúcsaiktól. A Nasdaq ennél mérsékeltebb eséssel megúszta, és 0,1 százalékot gyengült. Sokan a Világbank gazdasági növekedésre vonatkozó várakozásainak rontásának, valamint az európai tőzsdék gyengélkedésének tudják be a tegnapi eséseket.
Forrás: Investor.hu

  • Ma már nem lesz üres az amerikai makronaptár, többek között a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma és kiskereskedelmi forgalmi adatok is napvilágot látnak délután, melyekre érdemes lesz figyelni.
  • Az amerikai energiapiacon terjeszkedne a Google (Nasdaq). A cég azon dolgozik, hogy az áramszállítás hatékonyabb megvalósítását lehetővé tevő eszközöket fejlesszen – állítják bennfentes források. A fejlesztések még nagyon kezdeti fázisban vannak, melyek az áram szállításához szükséges infrastruktúrát, szoftvereket és hardvereket foglalja magába.
  • Már ma elindíthatja internetes zenei stream szolgáltatását az Amazon (Nasdaq). Ez a 99 dollárért megkapható "Prime” előfizetői szolgáltatásának lesz a része. Az Amazon az Apple-höz (Nasdaq) és a Google-höz (Nasdaq) hasonlóan erőteljesen nyomul a zenei szolgáltatások területén, és ennek keretében indítja el a szolgáltatását. Az Amazon 0,8 százalékot tudott erősödni szerdán.
  • Fizetéscsökkentéseket és elbocsátásokat hajthat végre befektetési banki üzletágában a JP Morgan (NYSE). Ezt a bank pénzügyi igazgatója jelentette be, aki szerint a bevételek csökkenése és a kereskedési tevékenység visszaesése miatt kényszerülhetnek erre a lépésre. A részvény 1,1 százalékos mínuszban zárt tegnap a hír után.
  • Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium egyik szövetségi bírója szerint el kellene törölni a Bank of America (NYSE) hatalmas bírságának tervezetét. A bíró aggodalmát fejezte ki a tervezett bírsággal kapcsolatban, és javasolni fogja annak eltörlését. Ennek ellenére nem valószínű, hogy a bíró javaslata meghallgatásra talál, és szakértők szerint valószínűbb, hogy a kedden megszellőztetett 17 milliárd dolláros büntetés lép életbe a bank ellen. A Bank of America az eszközfedezetű értékpapírok válság előtti megtévesztő értékesítése miatt bűnhődhet.
  • Egy lakáspiaci buborék kialakulásának veszélyére figyelmeztetett az IMF. A Nemzetközi Valutaalap szerint aggasztó, hogy a világ számos országában nagyon elszaladtak a lakásárak, melyek már mindenhol messze magasabbak historikus átlagaiknál. Ez veszélyezteti a gazdasági stabilitást, és a kormányoknak tenniük kellene valamit ez ellen.

Ázsiában sem jó a hangulat

  • Valamennyi fontosabb ázsiai tőzsde mínuszban áll a mai kereskedésben, 1 százalék feletti mínuszok azonban nem láthatóak a főbb benchmarkok szintjén. Ezzel alapvetően kisebb korrekció mutatkozik, miután tegnap Európában, és Amerikában is az eladók uralták a kereskedést.
Forrás: Investor.hu