Pörög az amerikai divatőrület

Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetekben az amerikai ruhaipar vállalatainak árfolyamai jelentős mértékben erősödtek. Ha az elkövetkezendő napokban kitart a lendület, és leküzdik az előttük húzódó akadályokat, akkor tovább folytathatják az emelkedést, akár újabb csúcsokat kialakítása mellett.
Vágólapra másolva!

V.F. Corporation: Újabb történelmi csúcsokat állíthat fel

Az árfolyam tavaly október óta egy emelkedő háromszögben mozog. Az utóbbi napokban a papírnak sikerült áttörnie a háromszög vízszintes szárát, így újabb történelmi csúcsokat tudott felállítani. A Bollinger-szalagok és az MACD összeszűküléséből arra lehet következtetni, hogy hamarosan nagyobb mozgások jöhetnek.

Abban az esetben, ha a megérkeznének a vevők a piacra, és sikerülne a papírnak felpattannia a háromszög vízszintes száráról, akkor a 66 dolláros, illetve a 69 dolláros szinteket célozhatja meg a Fibonacci-vonalak alapján. A stop-loss szintünket az 50 napos mozgóátlag környékére húzhatjuk, hiszen az 50 napos mozgóátlag elérése esetén fals lenne a kitörés.

Ha az árfolyam letörné a háromszög vízszintes szárát, akkor első körben az 50 napos mozgóátlag állíthatja meg. További gyengülés esetén a háromszög emelkedő szára szolgálhat támaszként.

V.F. Corporation napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Kate Spade & Company : Ismét a lokális csúcsok fele fordulhat

Május közepén az árfolyamnak sikerült áttörnie az 50 napos mozgóátlagot, illetve a szimmetrikus háromszöget is maga mögött hagyta. A Bollinger-szalagok és az MACD összeszűkülése szerint hevesebb árfolyammozgások elé nézhetünk.

Amennyiben az árfolyam tovább tud menetelni az emelkedő trendvonalon, akkor ismét elérheti a 40 dolláros lokális csúcsot. Ha ezen a pszichológiai ellenálláson a jövőben sikerül túllendülnie, akkor folytathatja az útját egészen a 44 dolláros, illetve a 48 dolláros árakig.


Egy gyengülés esetén a papírt az 50 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal által alkotott támaszzóna tarthatja meg, így stop-loss szintünket érdemes ennek a zónának a környékére húzni. További gyengülés esetén az árfolyam a 200 napos mozgóátlag szintjéig csúszhat vissza.

Kate Spade & Company napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A heti grafikonon is látható, hogy ha az árfolyamnak sikerül áttörnie a rövid távú csökkenő trendvonalat, akkor a 40 dolláros ellenállás leküzdése után hosszú távon az 55 dolláros árakat is megcélozhatja a papír. Ezen az idő távon stop-loss szintünket a hosszú távú emelkedő trendvonalhoz közel érdemes behúzni.

Kate Spade & Company heti grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu