Elárasztja a világot a Maserati

Vágólapra másolva!
Nagy növekedési terveket dédelget a Maserati, 2015-ig megdupláznák az értékesítési helyeik számát a világban. A tulajdonos Fiat stratégiája egyértelmű: a luxusautók gyártásába szeretnének invesztálni, hogy az segítse ki a vállalatot az európai veszteségekből. 
Vágólapra másolva!
  • A Maserati a jövőbeli növekedésének új szalonok nyitásával szeretne megágyazni. 2015-ig ennek fényében 500 darabosra emelnék az értékesítési helyek számát, vagyis duplájára a jelenleginek.
  • A tervek szerint 2018-ra éves szinten már 75 ezer darab autót szeretnének eladni, vagyis ötször annyit, mint manapság. Ehhez persze a modellkínálatot is bővítik majd újabb sportautókkal.
  • Ezzel együtt persze a bevételek is bőven hízhatnak, egészen pontosan a mostani háromszorosára, nagyjából 6 milliárd euróra. Mivel luxusautókról van szó, a szép értékesítési számokhoz bőséges, a várakozások szerint kétszámjegyű profitmarzs fog majd tartozni.
  • A növekedés motorja egyértelműen az ázsiai régió, ahogy azt több más luxusmárka esetében is megtapasztalhattuk. Míg korábba éves szinten adtak el 800 autót a régióban, erre most már egyetlen hónap alatt is képesek.