Mozgalmas hét elé nézünk

Vágólapra másolva!
Több fontos adat is érkezik majd a következő napokban, az MNB kamatdöntése mellett az amerikai, valamint a francia gazdaságból is GDP adatok jönnek.
Vágólapra másolva!
  • Hétfőn rögtön az ázsiai piacokat lesz érdemes figyelni, mivel Japán és Kína PMI (beszerzési menedzserindex) adatokat publikál. Erre a piacok mindig erősen szoktak reagálni, főleg a kínai számokra. Japánból ezentúl még pénteken érkeznek gazdasági adatok.
  • Európából holnap több PMI-adat is érkezik, melyek fontosak a térség gazdasági kilábalásának megítéléséhez. Emellett jön még francia GDP, valamint Németországból is érkeznek IFO adatok.
  • Amerikából viszont még több adat jön. Lesz GDP, de PMI, illetve lakáspiaci adatokból sem lesz hiány, nem beszélve a fogyasztói bizalmi számokról, illetve a személyes jövedelmekre és kiadásokra vonatkozó információkról. Az biztos, hogy a befektetők számára lesz bőven impulzus a kereskedéshez, akár még magasabb csúcsokat is elérhet az S&P 500 index, feltéve persze, ha a befektetők épp nem a foci VB-vel vannak elfoglalva.
  • Kedden pedig a magyar eszközökben is lehetnek izgalmak, miután az MNB monetáris tanácsa kamatdöntő ülést tart. Az elemzői konszenzus határozottan azt várja, hogy 2,3 százalékra csökkentik az irányadó rátát. Majd meglátjuk. Izgalmakban tehát a jövő héten sem lesz hiány.
Forrás: Investor.hu