Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom emelkedik ki ma a magyar blue-chipek közül, a cég részvénye már egy százalék felett emelkedik. Mellette még az OTP van jó formában, ellenben a Mol lefelé veszi az irányt. Európában néhány tizedes emelkedést lehet látni.
Vágólapra másolva!
  • Csendesen telik a kereskedés pénteken a főbb nemzetközi piacokon, így pedig hazánkban is, a BUX minimális erősödést mutat (+0,1%).
  • Legjobb erőben a Magyar Telekom (+1,5%, 339 forint) van, ráadásul ma délig már az előző egy hét 300 millió forintos átlagforgalma is meg van. A részvényt fűthetik a hírek miszerint a Deutsche Telekom (DT) amerikai leányának eladásában előrelépést láthatunk. Ez pedig azért fontos, mert az innen befolyó pénzt a DT felhasználhatja európai akvizíciókra. Friss hír, hogy szerb források szerint a DT pályázik a Telekom Srbija felvásárlására is.
  • Az OTP is emelkedik még (+0,6%, 4580 forint), ellenben a Mol 0,8 százalékkla csökken (13 000 forint). A Richter pedig tegnapi záróára közelében ingadozik (jelenleg: 4185 forint).
  • Az S&P javította az OTP bankra vonatkozó kilátásait, a korábbi negatívról stabilra, viszont érvényben tartotta a hosszútávú 'BB' adós besorolást.
  • A nyugat-európai tőzsdék levetkőzték a kezdeti mínuszokat, és többségük már néhány százalékos emelkedésben áll. Ezzel pedig plusszal zárhatják az egész hetet.
  • Az olaj is tovább drágul tegnap délutántól, a WTI árfolyama jelenleg 106,6 dollár környékén van, miután csütörtökön iszlamista lázadók elfoglalták Irak legnagyobb olajfinomítóját. Habár az iraki kormány ezt cáfolta, ugyanis a szóvivő szerint a hadsereg védi a finomítót.
  • Nem mutatnak komoly elmozdulást az amerikai határidős indexek sem, vagyis nagyjából a tegnapi záróárak közelébne kezdődhet majd a kereskedés New Yorkban. Fontos makroadat sem fog érkezni.