Vágólapra másolva!
Folytatta csúcsdöntését az S&P 500 részvényindex tegnap az amerikai tőzsdéken. A befektetők jó hangulatát a vártnál erősebb makroadatok is támogatták. Ázsiában viszont már nincs egyértelmű irány a piacokon.
Vágólapra másolva!

USA: Újabb csúcsdöntés az S&P 500-tól

  • Viszonylag szűk sávban oldalaztak tegnap az amerikai részvényindexek, melyek végül szerdai záróértékeik közelében fejezték be a kereskedés. Az S&P 500 0,1 százalékos emelkedés után új történelmi csúcson zárt, a Dow Jones szintén 0,1 százalékot erősödött, a Nasdaq ugyanennyit gyengült.
Forrás: Investor.hu

  • A nyersanyagpiacon folytatódik az arany menetelése, a nemesfém már kéthavi csúcsán 1314 dolláron mozog. A menedékszerepe miatt is kedvelt aranynak az iraki feszültségek fokozódása kedvez, valamint Janet Yellen szerdai nyilatkozata, mely szerint a Fed nem fog sietni a kamatemeléssel. A laza monetáris politika további fennmaradása támogathatja a nemesfémet.
  • Folytatódik az olaj drágulása az iraki harcok fokozódása miatt. A Brent tavaly szeptember óta először ismét 115 dollár fölé került, míg a WTI nem sokkal kilenc havi csúcsa alatt, 106,6 dollárnál található.
  • A Philadelphiai Fed-index júniusi értéke 17,8 pontra emelkedett a májusi 15,4 pontról (várt: 14 pont). Ez a térség feldolgozóiparának aktivitás-bővüléséről árulkodott.
  • 3,65 milliárd dollárra esett vissza az Oracle (NYSE) nettó profitja a májussal végződő negyedévben. Ez 92 centes részvényenkénti nyereségnek felelt meg, ami elmaradt a várakozásoktól (95 cent). Az árbevétel soron szintén csalódást okozott a szoftveróriás (tény: 11,3 milliárd dollár, várt: 11,5 mrd dollár). A társaság elsősorban a felhő alapú szolgáltatások előretörésétől szenved, melynek területén kissé későn kezdett terjeszkedni. A részvény 5 százalékot esett piaczárás után az eredményekre.
  • Az IPO utáni első kereskedési napján 12 százalékot drágultak a Markit (Nasdaq) részvényei. Az adatszolgáltató papírjai iránt az IPO során is kimagasló kereslet mutatkozott, így a vártnál több részvényt tudott kibocsátani a társaság.

ÁZSIA: Felemásan zárják a pénteket a vezető tőzsdék

  • A legtöbb vezető ázsiai börze a negatív tartományban időzik a pénteki záráshoz közeledve, kivétel a hongkongi tőzsde, ahol minimális pluszt látni. A Nikkei csak néhány tizedes mínuszban áll, ellenben Sydneyben és Szöulban egy százalékhoz közeli csökkenéseket látni.
Forrás: Investor.hu