Vágólapra másolva!
Mínuszok uralkodnak az európai tőzsdéken a délelőtt, gyengén sikerült makroadatok után. Ezzel szemben a hazai tőzsdén pluszok láthatóak, és a négy blue-chip kivétel nélkül erősödni tud. 
Vágólapra másolva!
  • Rossz hangulat lett úrrá az európai tőzsdéken, miután a délelőtti makroadatok a vártnál rosszabbul sikerültek. A francia, a német és az eurózóna feldolgozóipari és szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzserindexének júniusi értéke egyaránt csalódást okozott, ami felerősítette azokat a félelmeket, hogy az eurózóna gazdaságának javulása nem a várt szerint halad.
Forrás: Investor.hu

  • A részvénypiacokon 0,1-1,1 százalékos mínuszok alakultak ki, a leggyengébben ismét az olasz FTSE/MIB teljesít. Az euró is gyengülni kezdett az adatok után, és 1,357-ig ereszkedett le a dollárral szembeni árfolyama.
  • A BNP Paribas kikecmergett a mínuszokból, és pénteki záróértékéig tornázta vissza magát a gigabírságának hírére. Az Alstom 0,1 százalékos gyengülést mutat a hónapok óta tartó felvásárlási csata közelgő lezárása után.
  • A hazai tőzsdén továbbra is a nyitás után összeszedett 0,4 százalékos pluszt őrizgeti a BUX, amivel felülteljesíti régiós társait. Az osztrák ATX elsősorban a Raiffeisen és az Erste gyengélkedése miatt mutat 0,8 százalékos esést.
  • A hazai főbb részvények kivétel nélkül emelkedni tudnak. A Magyar Telekom 0,3 százalékos, a Mol 0,6 százalékos, az OTP 0,4 százalékos, a Richter 0,7 százalékos pluszt mutat.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu