Vágólapra másolva!
Kis emelkedéssel kezdte a kereskedést a magyar piac, miután Európában is a pozitív tartományban indult a nap. A magyar blue chipek közül a Richter halad az élen, a többi főbb papír nem mutat jelentős elmozdulást.
Vágólapra másolva!
  • Alacsony aktivitás mellett minimális pluszban mozog a BUX nyitás után. A régióban szintén nincs nagy mozgás, a főbb részvényindexek szintén tengapi záróértékeik közelében ingadoznak.
  • A hazai főbb papírok közül a Richter folytatja tegnapi emelkedését, és további 0,4 százalékot erősödött. A Mol 0,1 százalékos mínuszban, az OTP ugyanekkora pluszban található, míg a Magyar Telekom stagnál. Az OTP-t egy kedvezőtlen elemzői ajánlás hátráltatja.
  • A forint tartja tegnap összeszedett előnyét, és 305,2 körül mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 224,3-nál, a svájci franké 250,8-nál található.
  • Az európai tőzsdéken nincs nagy mozgás, a kereskedést minimális emelkedéssel kezdték a főbb részvényindexek. A befektetők a mai fontos makroadatokra is várhatnak, délelőtt Ifo gazdasági hangulatindex, délután amerikai lakáspiaci adatok fognak érkezni.
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu