A lángossütő, a taxis és a kozmetikus készülhet az adóellenőrzésre

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a következő hónapokban elsősorban azoknál a szolgáltatóknál készül átfogó ellenőrzésre, amelyek a nyaralókat szolgálják ki. Rajtuk kívül az elektronikus kereskedők tevékenységét figyelik majd kiemelten.
Vágólapra másolva!

A Napi.hu írása szerint az idei adóellenőrzések során az egész országra kiterjedően vizsgálják majd az elektronikus kereskedelemben dolgozókat, a szépészeti szolgáltatókat, a vendéglátóhelyeket és a taxisokat. Külön figyelmet fordít az adóhatóság a sporttevékenységgel foglalkozó, illetve a strandok területén működő szolgáltatókra.

Ezenkívül az akció ideje alatt az ellenőrök a szezonális termékek forgalmazását végző adóalanyokra, az idegenvezetési szolgáltatókra, a strandokra, az időszakos vásárokra és egyéb nyári időszakhoz köthető eseményekre, így a fesztiválokra koncentrálnak.

A NAV a számlaadást, az alkalmazottak bejelentési kötelezettségét, az áruk eredetét igazoló dokumentumokat, a jövedéki termékekkel kapcsolatos szabályok betartását, illetve az online pénztárgépek működését vizsgálja majd.