Vágólapra másolva!
6 százalékos mínuszban áll az easyJet árfolyama a londoni tőzsdén, miután a Bank of America elemzői célárat csökkentettek a részvényére vonatkozóan, és alulteljesítő ajánlást fűztek hozzá a korábbi semleges helyett.
Vágólapra másolva!
  • Óriási mélyrepülésben (-6%, 13,76 font) van az easyJet árfolyama azokután, hogy a Bank of America 11,5 fontra csökkentette célárát a részvényre, ami a pénteki záróárhoz képest több mint 20 százalékkal alacsonyabb. Így pedig alulteljesítő ajánlást fogalmazott meg a korábbi semleges helyett.
  • A 2015-ös üzleti évre vonatkozó egy részvényre jutó eredményre 75 centes EPS-t vár a BofA, szemben a konszezusban szereplő 1,3 font helyett.
  • Egyébként a BofA azt is írja, hogy nehéz megmondani, hogy melyik fapados légitársaság részvénye lehetne felülteljesítő az elkövetkezendő időszakban, hiszen a gépkapacitások növekednek, az utasokon elért nyereség csökken, és még az olajár is emelkedőebn van.
  • Az easyJet legnagyobb riválisára, a Ryanairre viszont kevésbé pesszimista a BofA. Célára az ír fapados esetében 7,5 euró, ami 8 százalékkal magasabb, mint a jelenlegi ár, azonban ajánlása semleges, vagyis nagy potenciált nem lát a további árfolyamemelkedésre.