Nem adja fel a ruhaóriás vezére

Vágólapra másolva!
Az igazgatóság igyekezete ellenére tovább növelte részesedését az American Apparelben a cég nemrégiben kirúgott alapító-vezérigazgatója, Dov Charney, aki minden áron vissza akarja szerezni vállalatát. A hírre nagy eséssel nyithat a részvényárfolyam.
Vágólapra másolva!
  • Egyre közelebb kerül céljához az American Apparel korábban kirúgott alapító-vezérigazgatója, Dov Charney, aki át szeretné venni a cég irányítását. Charney ugyanis bejelentette, hogy múlt hét péntekig további 16 százaléknyi részesedést szerzett a ruházati cégben, amivel annak már 43 százalékos tulajdoni hányadával rendelkezik - írja a Reuters.
  • Charney egyre nagyobb befolyását vélhetően nem nézi jó szemmel az American Apparel igazgatósága, akik csupán a hétvégén vezettek be olyan részvényesi jogokat, amik megakadályozhatták volna az alapító további tulajdonszerzését.
  • Azonban ezzel úgy tűnik, hogy kissé elkéstek az intézkedésekkel az igazgatósági tagok.
  • Charney egyébként szexuális zaklatás és a céges vagyon rosszhiszemű kezeléséért küldhették el a nem hivatalos források szerint.
  • A befektetők nem igazán nézik jó szemmel Charney előretörését, amit jelez, hogy a cég részvényei 6,7 százalékos mínuszban nyithatnak.