Vágólapra másolva!
Kisebb optimizmus jellemzi a nyugat-európai tőzsdéket az amerikából negyed háromkor érkező foglalkoztatotsági adatot megelőzően. Ebbeől azonban a hazai piac kimarad, ugyanis csak a Magyar Telekomnak futja némi emelkedésre a nagyobb papírok közül.
Vágólapra másolva!
  • Továbbra is formában találhatóak a főbb nyugat-európai indexek, melyek közül az olasz FTSEMIB áll az élen 0,7 százalékos emelkedésével. Eközben a DAX 0,2 százalékos pluszban, míg a CAC 0,1 százalékos mínuszban tartózkodik.
  • Az egyik legjobban teljesítő részvény az ING bizosítással foglalkozó leánya, az NN Group, amely első kereskedési napján már 6 százalékos pluszban is járt.
  • A hazai piac már nem áll ilyen jól, a meghatározó papírok közül egyedül a Magyar Telekom tud csak pozitív teljesítményt felmutatni, igaz 344 forintos árfolyama csak 1 forinttal haladja meg a tegnapi záróárat.
  • Mellette a Richternek stagnálásra futja, míg az OTP 0,5, a Mol pedig közel 1 százalékos csökkenést mutat. Összességében a BUX 0,3 százalékos mínuszban áll.
  • A részvénypiaccal szemben a forintnak jó napja van, 6 napnyi gyengülést követően ugyanis erősödik a hazai fizetőeszköz az euró ellenében. Jelenleg a 311-es szinttel küzd az árfolyam, ami alatt rövid időre már meg is fordult.