Nap végére Budapest is felébredt

2014.07.02. 17:43

Nap végére a hazai tőzsde is összakapta magát, és sikerült a pozitív tartományban zárnia, ami összhangban áll a nyugati börzék teljesítményével.

  • Nem sokat változott nap végéig az összkép a nyugat-európai börzéken, melyek jellemzően kisebb emelkedéssel tértek nyugovóra. Legjobban az olasz FTSEMIB index teljesített 0,5 százalékos pluszával, de a DAX is megtartotta 0,2 százalékos növekedését. Ellenben a francia CAC nap végéig sem tudta összekapni magát, nem sokkal zárás előtt 0,3 százalékos mínuszban tartózkodott.
  • A tengerentúlon minimális pluszokat látni csak a főbb indexek körében, pedig a délután érkezett ADP foglalkoztatottsági adat 2012 novembere óta a legjobb volt.
  • Története első veszteséges napját is napját is elkönyvelheti rövidesen a múlt héten debütált a Nasdaqon a GoPro részvénye, miután jelenleg nagyobb, közel 9 százalékos zuhanást mutat az árfolyama. A befektetők azonban még így is elégedettek lehetnek, hiszen a kibocsátási árat még így is 86 százalékkal felülmúlja a jelenlegi árfolyam.
  • Mindeközben a BUX napi csúcsán zárta a mai kereskedést 0,2 százalékos emelkedés mellett, holott a nap nagy részét a negatív tartományban töltötte az index. Ebben kulcsszerepe volt a Richternek, illetve az OTP-nek is, miután mindkét papírt meghúztak zárásra. Előbbi 1,1, míg utóbbi 0,2 százalékos plusszal tért nyugovóra.
  • A kereskedés jelentős részét uraló Magyar Telekom végül 3 forintot emelkedve 346 forinton zárta a napot. Egyedül a Mol nem talál magára a nagyobb papírok közül, az olajpapír végül 0,8 százalékos csökkenés mellett 12 095 forinton zárta a kereskedést.
  • Nagyjából a 312-es szint közelében ragadt a forint az euró ellenében is, ugyanis délután teljes egészében visszaadta a délelőtti erősödését a hazai deviza.
Forrás: Investor.hu

 

Forrás: Investor.hu