Berobbant a munkaerőpiac

Vágólapra másolva!
A várthoz képes jóvel kedvezőbb munkaerőpiaci adat érkezett amerikából, aminek köszönhetően a tengerentúli indexek folytathatják a hegymenetet, legalábbis ez előzetes indikációk alapján.
Vágólapra másolva!
  • 281 ezer fős munkahelybővülésről számolt be az ADP június hónapban az USA-ban, ami jócskán felülmúlja az elemzők által várt 205 ezer fős értéket. Egyébként a legoptimistább előrejelzést is sikerült felülmúlni, ugyanis a szakértők a 169-250 ezres sávba várták az ADP munkaerőpiaci számát.
  • A friss adat 2012 novembere óta ez a legjobb munkaerőpiaci számnak számít az ADP szerint. Ennek ellenére az optimizmus nem fokozódott az európai piacokon, továbbra is kisebb pluszokat mutatnak a főbb nyugat-európai indexek. Amerikában is hasonló nyitás várható.
  • A hírre gyengüléssel reagált az arany, a nemesfém árfolyama, ugyanis 1329 dollár közeléből 1322 dollárig ereszkedett vissza. Eközben a dollár erősödésnek indult az euróval szemben, az árfolyam 1,367 közeléből 1,364-re kúszott.
  • Érdemes felhívni rá a figyelmet, hogy a holnapi keresekedés talán még a mainál is fontosabb lehet, hiszen egy jókora makroadatdömpingre érdemes felkészülni. Csütörtökön az ázsiai PMI adatok mellett EKB-kamatdöntés és további amerikai munkaerő-piaci adatok érkeznek.