Forróságban startol a gyorsjelentési szezon

Vágólapra másolva!
Kezdőik a gyorsjelentési szezon, miután kedd este az Alcoa közzéteszi negyedéves számait. Persze a makroadatokról sem kell elfeledkeznünk.
Vágólapra másolva!

Makroadatok terén főleg a csütörtök lesz majd eseménydús, amikor nem csak Japánból érkeznek fontos adatok, hanem a francia gazdaságról is érdekes számok láthatnak napvilágot. Ezzel együtt nem csak a francia, hanem a német gazdaságról is pontosabb képet kapunk majd a héten, az ipari termelés mellett inflációs adatok érkeznek. Utóbbi főleg az EKB politikája miatt lehet fontos.

Magyarországról ugyanakkor nem lesz túl sok gazdasági adat, a kötvényaukciók mellett csak a költségvetési hiány első félévi adata jön majd, ugyanakkor a devizahiteles kérdéssel kapcsolatos hírekre, nyilatkozatokra érdemes lehet figyelni, már csak az OTP szempontjából is.

Az USA-ból a héten érkezett adatdömping után most nem érkeznek majd fontosabb adatok, kicsit lesz tehát ideje a befektetőknek pihenni.

Forrás: Investor.hu

Na annyira azért nem, hiszen a gyorsjelentési szezon az Alcoa negyedéves számaival hivatalosan is kezdetét veszi majd kedden piaczárás után, pénteken pedig újabb nagyágyúval folytatódik sor. Akkor a Wells Fargo számai érkeznek majd, így a bankok közül ők jelentenek majd elsőként.

Érdesség, hogy mind az Alcoa, mind pedig a Wells Fargo esetében ugyan nagyobb nyereséget (EPS-t) várnak az elemzők, mint egy évvel korábban, ám az árbevételre vonatkozó várakozások most is (az előző gyorsjelentésekhez hasonlóan) visszaesést prognosztizálnak. Hát, majd meglátjuk!

Forrás: Investor.hu