Íme, egy igazán acélos páros

acélipar
Vágólapra másolva!
Rendkívül biztató képet festenek az európai acélipari részvények, melyek további jelentős emelkedés előtt állhatnak, ha sikerül legyűrniük az eléjük gördült akadályokat.
Vágólapra másolva!

VOESTALPINE: Jön az aranykereszt!

Új erőre kapott márciusban az osztrák Voestalpine részvénye, amely az elmúlt hónapokban rendre legyűrte a fontosabb akadályokat. A soron következő markáns ellenállás 36,5 euró közelében húzódik, az emelkedő trend fenntartásához ezt kellene áttörnie.

Jó eséllyel folytatódhat is az emelkedés, hiszen rövidesen egy aranykereszt jelzés rajzolódhat ki a napi grafikonon, amit az MACD közelgő vételi szignálja is megerősíthet.

Voestalpine napi grafikon (Bécs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Következő körben a 40 eurós szintet célozhatja meg a Voestalpine a heti grafikon szerint, ha sikerül legyűrni a soron következő ellenállást. Ezek alapján a jelenlegi 35,3 eurós szinteken jó beszálló mutatkozik.

A technikai kép a rövid távú emelkedő trendvonal, illetve a meghatározó mozgóátlagok letörése esetén, 34 euró alatt romlana el, így a veszteségvágó megbízást is valahova ide érdemes elhelyezni.

Voestalpine heti grafikon (Bécs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

THYSSENKRUPP: Kibújt az árfolyam

A német ThyssenKrupp növekedése jóval kiegyensúlyozottabb, mint a Voestalpine-é, árfolyama tavaly május óta ugyanis egy emelkedő trendcsatornában mozog. Legutóbb azonban a csatornatető és a 22,6 eurós ellenállás a hegymenet útját állták.

A további növekedést illetően kedvező jel az MACD vételi szignálja. Ráadásul ma az árfolyam már a 22,6 eurónál lévő ellenállás fölé emelkedett, azaz rövidesen akár ezt a szintet is legyűrheti. A mai gyertya azonban még nem végleges, így még kérdéses, hogy valóban sikerül megragadni az ellenállás felett.

A csatornatető továbbra is fontos ellenállásként funkcionál, legyűrése esetén azonban akár a 27 euró körüli szinteket is becélozhatja a ThyssenKrupp, ami a csatornamagasság eltolásából adódik. Persze az is előfordulhat, hogy az emelkedő csatornában marad az árfolyam, ami ugyan kisebb ütemű növekedést vetít előre, de még így is hegymenettel állunk szemben.

ThyssenKrupp napi grafikon (Xetra) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A 24 eurós szintnél is akadályba ütközhet az árfolyam, ugyanis jelenleg ennek közelében húzódik a hosszabb távú csökkenő trendvonal. A jelenlegi emelkedést azonban a heti grafikonon látható RSI és MACD indikátor is támogatja.

ThyssenKrupp heti grafikon (Xetra) Forrás: AmiBroker, Investor.hu