Vágólapra másolva!
Nagy mélységekből jött vissza délután az OTP, mely a reggeli tetemes mínuszokat eltüntetve kis pluszban tudott zárni. A hangulatjavulásnak köszönhetően pedig a BUX is emelkedni tudott. Európában viszont eséseket lehet látni, és Amerikában is lefelé csordogálnak több éves, vagy mindenkori csúcsaikról a részvényindexek.
Vágólapra másolva!
  • Zárásra mérsékelni tudta reggeli nagy veszteségeit az OTP, mely végül 0,3 százalékos pluszban zárt. A bankpapírt a pénteki profit warning után ütötték meg reggel, délután viszont már nyoma sem volt az emiatti rossz hangulatnak.
  • A blue-chipek közül a Richter volt a legjobb formában, mely 0,9 százalékos emelkedésével a fontos 4400 forintos szint fölött zárt. Ez új öthónapos csúcs is egyben. A Mol 0,5 százalékot, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékot emelkedett, melyek szintén a zárásra tudtak javítani.
  • Ezek után a BUX végül pluszba tudott lendülni, és fél százalékot erősödött.
  • A forint lendületbe jött délután, és 310 alá tért vissza az euróval szembeni árfolyama.
  • Az európai piacokon folytatódik a profitrealizálás, a főbb részvényindexek 0,5-1 százalékos mínuszt mutatnak.
  • Az amerikai tőzsdéken lefelé csordogál történelmi csúcsáról az S&P 500 és a Dow Jones. A két részvényindex 0,4 százalék körüli mínuszt szedett össze. A Nasdaq pedig 14 éves csúcsától távolodik 0,6 százalékos esésével.
  • Fontos makroadat nem lát napvilágot a héten az USA-ból, ami új csúcsokhoz tudná segíteni az indexeket, melyek így indikáció hiányában lefelé vették az irányt. Ezen túl a befektetők inkább kivárhatnak a gyorsjelentési szezon holnapi kezdete, és a Fed jegyzőkönyvének szerdai érkezése előtt.
  • Elsősorban vállalati hírekre fókuszálhatnak a befektetők az Egyesült Államokban. Az Apple az LVMH francia luxuscég óra-üzletágának, a TAG Heuernek az értékesítési igazgatóját igazolta át. A hírek szerint az Apple saját okosórájának, az iWatchnak az őszi piacra dobásában fog segédkezni az új alkalmazott. A hír után 0,9 százalékot erősödött az Apple.
  • A kínai hatóságok megadták az engedélyt az IBM "low-end” szerver üzletágának Lenovónak történő értékesítésére. Az ügyletet az év végén zárhatják le a felek, azonban ahhoz még az amerikai hatóságok engedélyére is szükség van. Az IBM ennek ellenére 0,3 százalékkal gyengül.
  • A Lufthansa már csak fél százalékos pluszt mutat a kínai partnerével kötött szövetségének elményítése után. A holland posta viszont tovább növelte előnyét, és már 17,8 százalékkal emelkedik.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu