Vágólapra másolva!
A fejlesztési minisztérium körlevélben szólt.
Vágólapra másolva!

Seszták Miklós fejlesztési miniszter állítólag leállíttatott minden szerződéskötést több mint száz állami cégnél, írja a Cink. A meg nem nevezett forrásra hivatkozó lap szerint erről körlevélben értesítették az érintett társaságokat. A normál üzletmenethez szükséges szerződéseket újra lehet kötni, de a beszámoló szerint nem egyértelmű, mit jelent a normál üzletmenet. A forrás attól tart, hogy az utasítás megállíthat minden beszerzési és fejlesztési tevékenységet.

Száznál is több cég

A körlevélben nem indokolták az utasítást, és azt sem tudni, meddig tarthat a felfüggesztés, de a szerződéskötés csak a miniszterrel és a vagyonpolitikáért felelős államtitkárral egyeztetve lehetséges.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a körlevél címzettjei között benne hagyta az érintett társaságokat, ebből derült ki, hogy száznál is több vállalatot érinthet az ügy.

Tisztítás?

Korábban Seszták Miklós azt mondta, leválthatják a nem hatékonyan működő állami cégek vezetőit. A miniszter szerint azoknál a társaságoknál lesz vezetőcsere, amelyek nem működtek hatékonyan. Hogy ezek pontosan melyek, akkor nem árulta el. A Népszabadság pedig arról írt, hogy Seszták Miklósnak meg kell tisztítani a nagy állami cégeket és háttérintézményeket Simicska Lajos és Nyerges Zsolt bizalmasaitól.