A foci miatt több telefon fogy, mint karácsonykor

Vágólapra másolva!
Várhatóan nemcsak televízióra és hi-fire, hanem táblagépekre, okostelefonokra is többet költenek a magyarok idén, mint 2013-ban.
Vágólapra másolva!

Több áruhitel-igénylés érkezett a labdarúgó világbajnokságot megelőző időszakban tabletek és okostelefonok vásárlására, mint tavaly karácsonykor, közölte a Magyar Cetelem. A bank körképe már előre jelezte a folyamatot: az áruhitelért folyamodók száma pedig most igazolja azt. „A Foci VB-t egyre többen szeretnék úgy követni, hogy meccsnézés közben nincsenek helyhez kötve, ráadásul a mérkőzések egy részét kora este rendezik, amikor sokan még a munkahelyükön vannak, vagy éppen útközben hazafelé. Aki nem akar lemaradni az eredményekről, és eredetileg is tervezte egy tablet vagy éppen egy új, korszerűbb okostelefon beszerzését, annak a VB adhatta meg utolsó lökést a vásárláshoz” – véli Lukácsi Zoltán, a Cetelem marketingigazgatója.

Növekvő kereslet

A Cetelem felmérése szerint a magyarok 38 százaléka tervezi növelni fogyasztását ebben az évben. A vásárlási kedv erősödésének oka, hogy egyéni helyzetüket is jobbnak ítélik meg, mint korábban: míg 2013-ban 10-es skálán 3,6 pontra, addig idén a válaszadók már átlagosan 4,2 pontra értékelték azt. Okostelefon vásárlását tavaly minden ötödik ember tervezte, idén pedig már több mint 25 százalékuk. Táblagépet pedig a válaszadók 19 százaléka szeretne venni ebben az évben, míg tavaly ez a szám csak 11 százalék volt.

Interneten tájékozódnak

Az emberek 72 százaléka vásárlás előtt az interneten néz utána, hogy hol található a keresett terméket kínáló legközelebbi üzlet. Tízből négy vásárló pedig a felkeresett üzletben is használta már arra okostelefonját, hogy az árakat összehasonlítsa más üzletek áraival, mondta Lukácsi Zoltán.