Vágólapra másolva!
Van egy részvény, aminek az árfolyama egy hónap alatt 25 000 százalékkal emelkedik, és egy vállalat, aminek az értéke nulláról hirtelen 5 milliárd dollárra duzzad. Vagy nagyon tudnak valamit, vagy átverés az egész. A Cynk Technology esete sajnos a tipikus tőzsdei manipulációk sorába illeszkedik. 
Vágólapra másolva!

Ugyan nem lehetetlen, de amikor rövid idő alatt egy részvény árfolyama 25 000 százalékkal emelkedik, az gyanús kell legyen. Ekkorát valószínűleg egy vállalat sem tud egyik pillanatról a másikra villantani, pláne nem a közösségi médiában, ahova a Cynk Tech. is sorolja magát.

A piac már 5 milliárd dollárra értékeli a céget, ami mögött szomorú módon nincsenek eszközök és valós eredménytermelő tevékenység a ZeroHedge kutatása szerint. Egy átverés az egész. Ebben persze megkönnyíti a dolgukat az, hogy nincs szabályozott tőzsdére bevezetve a részvény, így nem kell megfelelni a szigorú tájékoztatási kötelezettségeknek. Egy jó tanács tehát, hogy lehetőség szerint keressük a szabályozott piacon működő lehetőségeket, hiszen ott nagyobb biztonságban vagyunk, és ugyanúgy jó sztorik tucatjaival is találkozhatunk.