Vágólapra másolva!
Nap végére magukhoz tértek a tőzsdék Amerikában, azt követően, hogy a portugál láz komoly mínuszokba taszította a nyugat-európai börzéket.
Vágólapra másolva!

A tegnapi európai piacokon látott nagyobb mínuszok áterjedtek a tengerentúli tőzsdékre is, és bár a vezető indexek 0,4-0,5 százalékos csökkenéssel zártak a kezdeti mélységekből nap végére szépen visszajöttek.

Több mint 8 százalékot ugrott a TRW Automotive Holdings, miután az alkatrészgyártó cég bejelentette, hogy felvásárlási ajánlatot kapott egy vállalattól, amit vizsgál több egyéb opció mellett. Bár a TRW nem nevezett meg konkrét céget apiaci hírek szerint a német ZF Friedrichshafen lehet a vevő.

Másfél százalékos mínuszba csúszott a Gap árfolyama zárás után, azt követően, hogy a ruhaipari cég meglepetésre 2 százalékos csökkenést könyvelt el júniusi forgalmában (same-store-sales), holott az elemzők 0,7 százalékos emelkedést vártak.

A kínai technológiai óriáscég, az Alibaba július végén megkezdheti a tőzsdére meneteli folyamatát (IPO), derül ki néhány befektetőnek elküldött levélből, értesült a Wall Street Journal. Az Alibaba akár 20 milliárd dollár körüli tőkét is bevonhat, és az ilyen nagyságú IPO-knál nagyjából két hétig tart a folyamat. Az időzítés azonban nagyban múlik majd a piaci környezeten. A WSJ-nek nyilatkozó forrás szerint az IPO-ban résztvevőknek egy 180 napos részvényeladási tilalmat is vállalniuk kell.

Tovább drágult az arany csütörtökön a részvénypiaci esések közepette, a kezdeti 1325 dolláros környékről a nemesfém egészen 1345 dollárig menetelt. Ma egy kicsit visszább korrigált, de jelenleg is 1337 dollárnál ingadozik.

Vegyes teljesítményt mutatnak a főbb ázsiai piacok, ugyanakkor a hetet összességében csökkenéssel fejezheti be Ázsia, amire május 9-e óta nem volt példa. A meghatározó indexek közül a Nikkei és a Hang Seng egyaránt 0,3 százalékos mínuszban tartózkodik, míg a Shanghai Composite ugyanilyen mértékű emelkedést tud felmutatni.

Ma egy újabb nagyágyú teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését az USA-ban, méghozzá a legnagyobb jelzáloghitelező bank, a Wells Fargo. A jelentés magyar idő szerint délután kettőkor lát majd napvilágot, és az elemzők 1 dolláros EPS-t (+2,7% év/év), valamint 20,8 milliárd dolláros bevételt várnak (-3,5%, év/év).