Vágólapra másolva!
Minimális fellélegzést mutatnak a nyugat-európai tőzsdék, ellenben a BUX lefelé halad. Az OTP közel egy százalékos mínusszal indított, ellenben a Richter és a Mol kisebb pluszban van nyitás után.
Vágólapra másolva!
  • Az OTP egy százalék körüli mínuszban indított, és járt 4105 forinton is, jelenleg pedig fél százalékoz közeli a csökkenés (-0,6%). A Magyar Telekom is pirosba ölözött kora reggel, árfolyama 0,3 százalékkal halad lefelé (345 forint).
  • Ellenben a Richter és a Mol kicsit fellélelgezne a tegnapi nagyobb míunszok után, amikor a gyógyszerpapír közel kettő, míg a Mol 0,7 százalékot veszített értékéből.
  • Leminősítheti a magyar bankokat a Moody's a devizahiteles törvénycsomag rájuk rótt terhe miatt – jelentette be a hitelminősítő. Korábban már a Fitch is felszólalt az ügyben, ők a minősítések felülvizsgálata mellett, több banktól is profit warningot várnak. A Moody's becslései szerint 2,6 milliárd eurós, azaz mintegy 800 milliárd forintos vesztesége lehet a bankszektornak a csomagból kifolyólag.
  • Egyelőre nem szűnik a nyomás az FHB-n serm, hiszen ma reggel is két százalék feletti esésben van (690 forint). Tegnap már ötödik csökkenő napján volt túl az FHB, a 9 százalékos mínusszal 705 forinton tér nyugovóra a kisebbik hazai bankpapír. Egy hét alatt így mintegy 20 százalékot zuhant az FHB árfolyama.
  • 310 fölött indítja a napot a forint az euró ellenében, 50 fillérrel magasabban, mint ahol tegnap kora este volt. Tegnap nem mutatott nagyobb mozgolódást az EURHUF, 309,6-310,6 között mozgott az árfolyam.