Blokkoltak két online fogadási oldalt

Vágólapra másolva!
Nem hozzáférhető sem a Betclic.com, sem a Bet-at-home.com.
Vágólapra másolva!

Blokkoltak két online fogadási oldalt, a Betclic.com oldalon az olvasható, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 90 napos időtartamra elrendelte az elektronikus hírközlő hálózat útján közzétett adatok ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét, míg a másik oldal, a Bet-at-home.com. már nem volt elérhető vasárnap kora délután.

Az egyik oldalon olvasható közlés szerint "az ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel elrendelésére tiltott szerencsejáték szervezés miatt került sor. Az ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel elrendelésének jogalapja a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény".

A blokkolás azonban kijátszható. Az Origo szerkesztőségének egy informatikus elküldte az IP-címet, amelyre kattintva bejön a NAV által blokkoltnak mondott oldalak egyike: http://80.243.162.175. A másik oldal pedig a következő linken érhető el továbbra is: https://m.betclic.com/Home/Welcome.

A NAV július 8-án, kedden továbbította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság részére az első két internetes fogadási oldal blokkolásának elrendeléséről szóló értesítést. A NAV eddig már 8 domain alatt fellelhető, engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel érintett honlap ideiglenes blokkolásáról szóló határozatot hozott.

A NAV figyelmeztetett: Magyarországon engedéllyel nem rendelkező szervező által nyújtott online szerencsejátékban történő részvétel a játékos saját kockázatára történik. Bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni az ilyen játékból vagy fogadásból eredő követelést.