Erősen teljesítettek az amerikai részvények

Vágólapra másolva!
Főleg a tech papírokat vették.
Vágólapra másolva!

Vegyes zárás Ázsiában

  • Nem változtatott a japán jegybank sem az irányadó rátán, sem pedig az eszközvásárlási programján, ami megfelelt a várakozásoknak. Ennek eredményeként nem váltott ki komolyabb mozgásokat a bejelentés a piacon.
  • Az USDJPY árfolyam sem mutatott nagy elmozdulást, a kezdeti kisebb gyengülést már vissza is adta, jelenleg 101,5 környékén ingadozik. A Nikkei 0,6 százalékos emelkedéssel zárt, mellette még a hongkongi és a dél-koreai börze emelkedik, ellenben a Shanghai Composite kisebb mínuszban áll.

Formában a tech szektor

  • Jó formában voltak az amerikai piacok a tegnapi kereskedésben, köszönhetően az európai piacokon látott optimizmusnak. A vezető benchmarkok 0,5-0,7 százalékos emelkedésekre voltak képesek.
  • Leginkább a technológiai szektorban volt nagy pörgés, az Apple mellett a Facebook 2,4, az Amazon 2,6, a Netflix pedig 2,9 százalékot tudott erősödni. A tech papírok jó teljesítményében főleg a közelgő gyorsjelentések játszhatják a főszerepet, amire a befektetők valamelyest optimistábban tekintenek az utóbbi napokban.
  • 3,9 százalékot ugrott a Tesla árfolyama a tegnapi kereskedésben, miután a hétvégén olyan hírek láttak napvilágot, hogy a kínai állam a kormányzati autóvásárlások legalább 30 százalékát elektromos autókkal szeretné megvalósítani.
  • Ma folytatódik a gyorsjelentési szezon, piacnyitás előtt a Goldman Sachs , a JP Morgan , és a Johnson & Johnson számai is érkeznek majd.