Hasít a Goldman és a JP Morgan is

Vágólapra másolva!
A Citigroup tegnapi jó szereplése után ma a Goldman Sachs, és a JP Morgan is pozitív hírrek örvendeztette meg a befektetőket.
Vágólapra másolva!
  • Elsőként a JP Morgan jelentett, ahol ugyan az előző év azonos időszakánál valamelyest alacsonyabb lett a profit (6 milliárd dollár a 6,5 milliárd dollár helyett), a befektetők figyelembe vették, hogy a tisztított számok a vártnál jobbak lettek, 1,59 dollár a várt 1,31 dollár helyett.
  • Jamie Dimon, a vezérigazgató szerint a nehéz környezetben továbbra is jól teljesít a társaság, még úgy is, hogy a jelzálogpiacon 66 százalékos volt a bevételek zsugorodása éves alapon. A kereskedési divízió ugyanakkor jól szerepelt.
  • A Goldman Sachs pedig még ennél is kedvezőbb eredményt produkált, a befektetési bank 4,1 dolláros tisztított EPS-t ért el az elemzői konszenzusban szereplő 3,05 dollárral szemben.
  • A bevételek szintén a várt felett alakultak, 9,13 milliárd dollár a várt 8,61 milliárd dollárral szemben. Főleg a befektetési banki termékekből származó bevételek segítettek a Goldman részvényeseknek, míg a fix hozamú bevételek közel 10 százalékos visszaesést mutattak.
  • A hírekre a Goldman 1,7 százalékos pluszban nyithat, míg a JP Morgan árfolyama 2,8 százalékos plusszal vághat neki a mai kereskedésnek. A bankpapírok tehát remekül teljesítenek a gyorsjelentések után, a Citigroup tegnapi remeklése után ma is jól fogadták a számokat a befektetők.