Nincs mese, kedden estek a tőzsdék

Vágólapra másolva!
Hiába jöttek kedvező gyorsjelentések, valamint felvásárlási hírek is, ez nem volt elég a befektetőknek, és mínuszokba lökték a főbb tőzsdeindexeket.
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai piacokon egyelőre 0,1-0,7 százalékos esések jöttek össze az indexekben, főleg a technológiai szektor szenvedi meg a kereskedés első óráit. Ez főleg annak tulajdonítható, hogy az utóbbi napokban jól teljesítettek a tech papírok, holott számukra igazából még csak ma kezdődik a gyorsjelentési szezon, így a kisebb korrekció indokolt lehet az óvatosság miatt.
  • Európában főleg a makroadatok nyugtalaníthatják a befektetőket, miután sem a német ZEW mutatók, sem pedig a brit inflációs adat nem okozott pozitív meglepetést. A kilábalással és brit kamatemeléssel kapcsolatos bizonytalanságok 0,5-1,4 százalékos mínuszba ütötték vissza az indexeket, bár az sem szabad elfelejteni, hogy az elmúlt 2 napban ezeken a piacokon is határozottan emelkedés volt tapasztalható.
  • A BÉT-en azonban a Magyar Telekom nap végére is átmentette remek formáját, sőt, végül 357 forinton tudott zárni, ami 10 forintos emelkedést jelent, és 2,9 százalékos plusznak számít. A forgalom is acélos volt, közel 850 millió forintot tett ki.
  • A Mol is rákapcsolt napközben, végül 1,2 százalékos emelkedésével 12 825 forinton tudott zárni, de a zárószakaszban az indikatív ár 12 000 forinton is állt. A forgalom itt is jelentős volt, 1 milliárd forint.
  • A Richter és az OTP viszont nem volt ennyire szerencsés, előbbi 0,5 százalékos pluszát dobta el nap végére, utóbbi pedig 1,1 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést, 4 111 forinton.
  • A kisebb papírokban nem volt nagy mozgás, egyedül az FHB-t érdemes kiemelni, ami nap végére kerek 800 forintig esett vissza délelőtti 860 forintról.
  • A BUX ezzel 0,3 százalékos pluszban felülteljesítőként zárt, de nagy forgalom összességében nem volt, csak 4,2 milliárd forint volt a mai napon.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu