Ismét csúcson az amerikai tőzsde

Vágólapra másolva!
Remek formában vannak az amerikai piacok, még Yellen szavai sem tudták eltántorítani a befektetőket attól, hogy a Dow Jones újabb történelmi csúcsot érjen el.
Vágólapra másolva!

Ismét történelmi csúcson a Dow Jones

  • 0,4-0,5 százalékos pluszok születtek tegnap az amerikai piacokon, miután a befektetők jól fogadták a gyorsjelentéseket, és a felvásárlásokról szóló híreket. A Fed bézs könyve alapján mind a 12 Fed körzetben lassú növekedés látható, ami szintén optimizmusra adhat okot a befektetők körében. A Dow Jones 17 138,2 pontos záróértékével 15. alkalommal tudott történelmi csúcson zárni idén, így látszólag nem zavarják a piacokat Janet Yellen esetleges kamatemelésről szóló kijelentései.
  • Jól sikerült az eBay (Nasdaq) gyorsjelentése, miután a technológiai vállalat 1 centtel meghaladta az elemzői konszenzusban szereplő 68 dollárcentes tisztított EPS-re vonatkozó várakozásokat. A menedzsment szerint nehéz volt a negyedév, ám a PayPal üzletág remekül teljesített. 1,4 százalékot ugrott zárás után a papír.
  • 2 százalékos mínuszba csúszott zárás után a Yum! Brands (NYSE) árfolyama, miután a KFC-ket is üzemeltető társaság nem tudott pozitív meglepetést okozni a gyorsjelentésével. Az EPS 73 centes lett, a menedzsment az idei célkitűzéseket pedig megerősítette, ám ez sem volt elég. Feltehetően az utóbbi másfél hónap szárnyalása után így ez most kisebb korrekciót jelenthet.
  • Vártnál alacsonyabb árbevételt vár a jelenlegi negyedévre a SanDisk (NYSE), az elemzői konszenzusban lévő 1,74 milliárd dollár helyett csak 1,68-1,73 milliárdot. Bár a jelenlegi negyedévre mind az EPS, mind árbevétel soron sikerült várt felett teljesíteni, a befektetőknek ez sem volt elég, és közel 10 százalékos mínuszba lökték az árfolyamot piaczárás után.
  • 9,3 százalékot emelkedett tegnap az Intel (Nasdaq), köszönhetően a keddi gyorsjelentésnek, és a PC-piaccal kapcsolatos legújabb értékesítési számoknak. Ebből a Hewlett-Packard (NYSE) is profitálhatott, miután 2 százalékkal tudott erősödni tegnap.
  • Új szolgáltatást tesztel az Amazon.com (NYSE), ami a "Kindle Unlimited” névre hallgat. Ennek értelmében havidíj ellenében tölthetnének le e-bookokat az előfizetők, a tervek szerint havi 9,99 dollárért. Ezzel az Amazon olyan szerepet tölthetne be az e-bookok piacán, mint a Netflix (Nasdaq) a filmezésben.
  • Jó formában van az arany és az olaj árfolyama is, előbbi 1 305 dollárig, utóbbi 101,5-ig erősödött, ezzel pedig az elmúlt napokban látott trend továbbra is folytatódik.

Lemaradó a sanghaji tőzsde

  • A sanghaji tőzsde teljesít a leggyengébben a vezető indexek közül (-0,9%), míg a többi helyen visszafogott mozgásokat lehet látni. A Nikkei néhány pontos mínuszban zárt a jen erősödése következtében, míg az ausztrál parkett hasonló mértékű pluszban fejezte be a napot. A hongkongi Hang Seng 0,3 százalékot gyengül, míg a dél-koreai KOSPI 0,4 százalékkal került feljebb.
  • Az európai piacokon ma kisebb korrekció jöhet, a határidős indexek 0,2-0,3 százalékos visszaeséseket jeleznek előre nyitásra a tegnap nagy emelkedés után.
  • Forrás: Investor.hu

    Forrás: Investor.hu

    Forrás: Investor.hu