Vágólapra másolva!
Továbbra is mínuszban mozognak a főbb részvényindexek Európában, és a hazai tőzsdén sincs javulás a reggeli esés óta. Ráadásul a forint is gyengülni kezdett Varga Mihály délelőtti nyilatkozatára.
Vágólapra másolva!
  • Az európai tőzsdéken továbbra sem javul az újabb orosz szankciók és az éleződő ukrán feszültségek miatt kialakult rossz hangulat. A főbb részvényindexek így továbbra is mínuszban mozognak a főbb részvényindexek, melyek 0,3-1,1 százalékkal esnek. Ezzel a tegnapi rali korrekciója kezdődhetett meg.
  • Az amerikai tőzsdéken is kisebb gyengülés alakulhat ki nyitáskor a borongós hangulat átragadása miatt. A tengerentúli piacokon 0,2-0,4 százalékos eséssel indulhat a kereskedés a határidős indexek szerint.
  • Az eurózónás inflációs adatok végső olvasata nem okozott meglepetést, így júniusban 0,1 százalékos volt a fogyasztói árszínvonal emelkedése májushoz képest. Éves alapon fél százalékos volt az infláció.
  • A ma reggeli európai autóértékesítési statisztikák után a továbbra is hasít a Fiat, mely 4 százalékot erősödött, amiben egy felvásárlási pletyka is szerepet játszik. A Volkswagen viszont 2 százalékkal gyengül.
  • A gyorsjelentéseik után az SAP 3,9 százalékos pluszban, féléves csúcsán mozog, a Carrefour pedig 0,8 százalékot erősödött.
  • A magyar piacon Európához és a szomszédos börzékhez hasonlóan mínuszok uralkodnak, a BUX fél százalékkal esik.
  • A blue-chipek közül a Richter és az OTP 0,3-0,5 százalékkal, a Magyar Telekom 0,3 százalékkal gyengül, a Mol pedig változatlanul 1 százalék feletti esést mutat.
  • A forint gyengülni kezdett délelőtt, és 310 fölé szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A forint gyengülésében Varga Mihály délelőtti nyilatkozata játszik szerepet, a nemzetgazdasági miniszter ugyanis közölte, hogy 110 milliárd forintos költségvetési zárolást kénytelenek végrehajtani idén a deficitcélok elérése érdekében. Varga szerint a vártnál alacsonyabb infláció elmaradást okozott az adóbevételekben, ezen túl a Brüsszelből érkező források is kedvezőtlenül módosulhatnak.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

EURHUF 30 perces grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu