Beszakadt a talaj a Richter alatt

Vágólapra másolva!
Rendkívült fontos szinteket tört le mai esésével a Richter, aminek következtében az árfolyam akár ismét benézhet a 4000 forintos lélektani szint alá.
Vágólapra másolva!

14:42 - 4000 forint alatt is járt a Richter

Ha rövid időre is, de benézett a rendkívül fontos szintnek ígérkező 4000 forint alá a Richter árfolyama. Legutóbb június 4-én, illetve 5-én járt kerek 4000 forinton az árfolyam, azonban akkor sikerült innen felkapaszkodnia. Előtte május 14-én tartózkodott a pszichológiai szint alatt a Richter.

13:25 - 4000 forint felé közelít a Richter

Nem sokkal dél után már 4030 forintos szinten is járt a Richter árfolyama, ami így 3,5 százalékkal múlja alul a tegnapi záróárat. Ez azonban még a kisebb baj, a nagyobb gond az, hogy újabb meghatározó szintek estek el a gyógyszerpapír árfolyamgrafikonján. Amíg tegnap az 50 napos mozgóátlag alatt zárt a Richter, addig ma nagyon úgy néz ki, hogy a 200 napos mozgóátlag és az emelkedő ék alakzat alsó szára alatt térhet nyugovóra. Ez pedig korántsem biztató jelzés a jövőre nézve.

Ha folytatódik a lejtmenet, akkor a 4000 forintos szintre nagy szerep hárulhat, hiszen lélektani mivoltából adódóan korábban is fontos ellenállás és támasz szintként funkcionált. Tehát eleste igen negatív jelzés lenne. Ebben az esetben a 3800, illetve a 3700 forintos szinteknél húzódó támaszok állíthatnák meg első körben az árfolyam csökkenését.

Richter napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Összességében a Richter árfolyama július eleje óta mintegy 8 százalékot csökkent, amiben komoly szerepet játszanak az Oroszország, és Ukrajna felől érkező kedvezőtlen fejlemények, miután cégspecifikus hírek nem láttak napvilágot.

A két piac rendkívül fontos a Richter számára, tavaly az árbevétel mintegy 35 százalékát tették ki. Idén viszont mindkét országban csökkenő forgalmat vár a Richter menedzsmentje, ráadásul a legnagyobb visszaesés Ukrajnában (-35%) lehet.

Forrás: Investor.hu