Megrekedt a filmipar?

Vágólapra másolva!
Nagyon úgy néz ki, hogy tavaly után idén nem lesz rekord éve az amerikai filmiparnak, miután a jegyértékesítésből származó bevételek mát több hete visszaesést mutatnak 2013-hoz képest. Ez pedig azért is rossz hír, mert az év legfontosabb szezonjában történik.
Vágólapra másolva!
  • Több mint 140 millió dolláros bevételt érhetnek el az amerikai mozik a hétvégén a 10 legnépszerűbb film jegyeladásaiból, ami 18 százalékos visszaesést jelentene 2013 ugyanezen hétvégéjéhez képest.
  • Ráadásul ezzel sorban már a hatodik hétvégén könyvelhetnének el a mozik kétszámjegyű visszaesést, ami korántsem számít jó hírnek annak tudatában, hogy a nyári moziszezon a legfontosabb az iparág számára.
  • Nem csak heti szinten gyengélkedik a filmipar, ugyanis az év eddig eltelt részében termelt 5,7 milliárd dolláros jegybevétel 6, illetve 7 százalékkal alacsonyabb, mint a tavaly és 2012-ben regisztrálté. Legutóbb 2011-ben láthattunk hasonlóan alacsony értéket, igaz még az akkori bevétel is minimális mértékben meghaladja a 2014-est.
  • A kedvezőtlen folyamat a mozikat üzemeltető cégek mellett a filmgyártók számára is kedvezőtlen, hiszen tavaly még történelmi csúcson jártak a jegyértékesítésből származó bevételek. Idén azonban megtörni látszik az elmúlt két évben látott emelkedő trend.
Forrás: Investor.hu