30 napon keresztül van lehetőségük. A tét nem kicsi, hiszen a devizahitelesek által várt kártérítés nagy részét vitatják a bankok. Egy hónapjuk lesz bírósághoz fordulni.

Az összes lapunknak válaszadó bank perre készül, hogy csökkentse veszteségeit a devizahitelek rendezését célzó első törvény kapcsán. Erre július 26-tól számítva 30 napon keresztül van lehetőségük. A tét nem kicsi, hiszen a devizahitelesek által várt kártérítés nagy részét vitatják a bankok.

90 százalékról a bíróság dönt

Számításunk szerint a várt visszafizetés közel 90 százalékáról dönt majd a bíróság egy átlagos hitel esetén. A bankok úgy vélik, hogy minden esetben az aktuális törvényi feltételek szerint jártak el, így élni kívánnak a jogi lehetőségeikkel, perelnek.

Biztos így tesz az OTP, a CIB, az MKB, FHB és a K&H, Raiffeisen is úgy nyilatkozott, hogy kihasználják a jogi lehetőségeiket. A Budapest Bank is úgy véli, hogy minden szerződésmódosításuk megfelelt a hatályos törvényeknek, de a jogi lépések megtételével kapcsolatban még nem döntöttek. 

A részletekre is hatással lehet

A jogi eljárás nem csak a visszajáró összegre lehet hatással, de a jövőbeni törlesztőrészletek is másképp alakulnak, ha a kamatemeléseket jogszerűnek ítéli a bíróság.