Jól sikerültek az európai gyorsjelentések

Vágólapra másolva!
Nem sikerültek rosszul a ma reggeli európai gyorsjelentések, ugyanakkor a magyar tőzsde egyelőre nem tud profitálni a jó hangulatból. 0,2 százaékos mínuszban a BUX.
Vágólapra másolva!
  • A blue-chipek a BÉT-en kivétel nélkül mínuszban állnak. 0,2-0,8 százalék között szóródnak a csökkenések.
  • Nagy forgalom ezzel együtt nincs ma a magyar tőzsdén, ráadásul piacmozgató hír sem látott napvilágot a nagyobb magyar papírokról.
  • Európában viszont jó ma a hangulat nyitáskor, 0,2-0,6 százalékos pluszokat lehet látni, amiben főleg a vártnál jobb gyorsjelentéseknek lehet szerepe.

Jól sikerültek a gyorsjelentések

  • Vártnál jobban sikerült a UBS (Zürich) gyorsjelentése, a svájci bankcsoport 792 millió svájci frankos nettó nyereséget ért el, szemben az elemzői konszenzusban szereplő 719,3 millió frankos várakozással.
  • Erősek lettek a Renault (Párizs) számai is, a francia autógyártó az első félévben 729 millió eurós üzemi nyereséget könyvelhetett el, jóval többet, mint a 673 millió eurós várakozás. A menedzsment megerősítette a korábbi éves célokat, az európai autópiactól pedig már nem 2-3, hanem 3-4 százalékos növekedést vár 2014-ben.
  • Vártnál nagyobb adózás előtti nyereséget ért el a Deutsche Bank (Xetra) a második negyedévben, a 917 millió euró jócskán meghaladja a várt 702 millió eurót. Mind a részvénykereskedéssel, mind a kötvénykereskedéssel foglalkozó divízió nagyobb bevételt ért el a vártnál, ugyanakkor az adózás utáni számokban nem sikerült hozni a várakozásokat a bankcsoportnak.
  • Nem sikerült rosszul az Orange (Párizs) második negyedéves gyorsjelentése sem, a 3,09 milliárd eurós elemzői várakozásokat sikerült meghaladni tisztított EBITDA soron, igaz, csupán 30 millió euróval. Az árbevétel szintén minimálisan alakult csak a várt felett (9,79 milliárd euró), a menedzsment pedig szintén megerősítette az éves célokat.
  • Nem sikerült jól viszont a francia Michelin (Párizs) gyorsjelentése, a gumigyártással is foglalkozó társaság az első félévben az 1,19 milliárd eurós üzemi nyereséget váró elemzőket csak 1,16 milliárd euróval tudta meglepni. A 2014-es célok ugyanakkor továbbra is elérhetőek a menedzsment szerint.