Hatalmas sorozatban a Walt Disney

Vágólapra másolva!
Ezen a héten sem áll le a gyorsjelentési szezon, a következő napokban például olyan vállalatok teszik majd közzé legfrissebb számaikat, mint a Walt Disney, a Twenty-First Century Fox, vagy éppen Európából a BMW, az Adidas, és a Deutsche Telekom.
Vágólapra másolva!

Walt Disney (NYSE) – Kedd, zárás után

Hatalmas sorozatot fut az amerikai médiaóriás, miután utoljára 2011-ben vétette el EPS-soron az elemzői várakozásokat aktuális gyorsjelentésével. A tét már csak ezért is jelentős, nagy kérdés, sikerül-e a 13. alkalommal is pozitív meglepetést okozni.

Erre lehet is esélye a vállalatnak, az utóbbi hetekben az EPS-várakozások lefelé jöttek, és jelenleg 1,163 dollárt vár az elemzői konszenzus. Ha sikerül a jó teljesítmény, az vélhetően az árfolyamra is pozitív hatást gyakorol, miután az utóbbi 13 gyorsjelentés után 10-szer is emelkedéssel reagált a papír.

Twenty-First Century Fox (NYSE) – Szerda, zárás után

Sorsfordító gyorsjelentés jöhet a Twenty-First Century Fox számára, a részvény ugyanis az utóbbi hetekben igen gyengén szerepelt, július eleje óta közel 10 százalékot esett, és a fontos mozgóátlagok alatt jár.

Az utóbbi gyorsjelentések nem sikerültek rosszul, erre pedig most is alapozhatnak a befektetők. A várakozások nem tűnnek EPS-soron magasnak.

A Twenty-First Century Fox napi grafikonja (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

SolarCity (Nasdaq) – Csütörtök, zárás után

Továbbra is veszteséges lehet a Solar City, az elemzők stabilan 1 dolláros részvényenkénti veszteségre számítanak. A jövőben rejlő nagy növekedési lehetőségek miatt azonban a befektetők vélhetően nem is erre, hanem az új ügyfelek számának, és a telepített kapacitások növekedésére fókuszálnak majd.

Az árfolyamreakció igen heves lehet a gyorsjelentés után, az utóbbi 6 gyorsjelentésből csak egyszer sikerült 10 százaléknál alacsonyabb piaci reakciót mutatni, ráadásul ötször eséssel reagált a papír. Igaz, pont a legutóbbi alkalommal fogadták jól a piaci szereplők a gyorsjelentést.

Forrás: Investor.hu

First Solar (Nasdaq) - Kedd, zárás után

Hasonló esélyekkel várja a gyorsjelentés a másik napenergiai cég a First Solar is, miután az árfolyam az utóbbi 10 gyorsjelentésből csak kétszer reagált pozitívan.

Egy negatív reakció igen rosszul érintheti a befektetőket, mivel a technikai kép alapján komoly tér nyílna meg az esés előtt. Persze az is igaz, hogy egy jól sikerült gyorsjelentés nagy lökést adhatna az árfolyamnak.

A First Solar napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

BMW (Xetra) – Kedd, nyitás előtt

Nincs könnyű helyzetben a német luxusautó gyártó, mivel az európai autóipari szereplők igen gyenge teljesítményt nyújtottak az utóbbi hetekben, ez alól pedig a BMW részvényesei sem tudták kivonni magukat.

Az utóbbi 2 évben csak egyszer sikerült plusszal zárni a gyorsjelentés napját, holott EPS-soron nyolcból hatszor sikerült várt felett teljesíteni. Ez akár ismét a 200 napos mozgóátlagig lökheti a részvényt. Ugyanakkor így akár egy vissza teszt is jöhet, ami technikai értelemben elég erős jelzésnek számítana.

A BMW napi grafikonja (Xetra) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Adidas (Xetra) – Csütörtök, nyitás előtt

Nagy pofonokat kapott az Adidas az utóbbi napokban a tőzsdén, a menedzsment ugyanis a nyereségre vonatkozó várakozásokat jelentősen visszavágta, köszönhetően az Oroszországgal kapcsolatos kedvezőtlen fejleményeknek, és a golffelszerelések iránti alacsony keresletnek.

A várakozások javarészt tartalmazzák ezt a pesszimizmust, az EPS-re vonatkozó elemzői konszenzus 30 százalékot esett az utóbbi négy hétben. A pozitív meglepetés esélye ezzel együtt nem garantált, jöhetnek jócskán kellemetlen meglepetések. A technikai kép miatt ugyanakkor nem árt figyelni a gyorsjelentést.

Az Adidas napi grafikonja (Xetra) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Forrás: AmiBroker, Investor.hu