Vágólapra másolva!
Kissé borongóssá vált a hangulat a nemzetközi tőzsdéken, így az amerikai részvényindexek nem tudják korrigálni múlt heti eséseiket, és Európában is mínuszba csúsztak vissza a tőzsdemutatók. Itthon a BUX sem tudott erőre kapni, miután a blue-chipek a Mol kivételével gyengélkedtek. 
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai tőzsdéken nem tud megkezdődni a múlt heti nagy esések korrekciója, mivel a pénteki záróértékek közelében zajlik a kereskedés. A vételi kedv annak ellenére nem tud kialakulni, hogy az európai tőzsdéken jó hangulat uralkodott az amerikai piacnyitásig, ami a portugál Banco Espirito Santonak nyújtott állami mentőcsomagnak és egy vártnál erősebb eurózónás termelői árindexnek volt részben köszönhető.
  • Az amerikai piacok gyengélkedése miatt az európai börzéken is kissé borúsabbá vált a hangulat délután, és a főbb részvényindexek legtöbbje kis mínuszba csúszott vissza. Egyedül a francia CAC, a londoni FTSE és az olasz FTSE/MIB tud minimális mértékben erősödni. A tőzsdemutatók ezzel továbbra is többhavi mélypontjaik közelében tartózkodnak.
  • A gyorsjelentési szezon is folytatódott, melynek során a Michael Kors a vártnál jobb, az HSBC a vártnál rosszabb számokat tett közzé. A Michael Kors ennek ellenére 7,5 százalékos mínuszban mozog, az HSBC viszont 1 százalékkal emelkedik.
  • A hazai tőzsde kis mínuszban ragadt zárásra, mivel a BUX 0,3 százalékot gyengült.
  • A főbb papírokban ma nem igazán volt erő, az OTP 0,4 százalékot, a Richter 0,7 százalékot, a Magyar Telekom 0,5 százalékot gyengült. A Mol viszont 0,6 százalékos emelkedésre volt képes, miután sikerült elrugaszkodnia a 11500 forintos szintről.
  • A hangulat romlásával párhuzamosan a forint is gyengülni kezdett, és 313,7-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A dollárral szemben 223,8-nál, a svájci frankkal szemben 257,8-nál jár a jegyzés.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu