Kapkodták a Michael Kors luxusruháit

Vágólapra másolva!
Az elemzők által vártnál magasabb profitot és árbevételt ért el a luxus ruházati cikkeiről ismert Michael Kors a második negyedévben.
Vágólapra másolva!
  • A leginkább luxus ruházati cikkeiről ismert Michael Kors 0,91 dolláros EPS-ről és 919 millió dolláros árbevételről számolt be második negyedéves gyorsjelentésében. A szakértők 81 centes egy részvényre jutó profitra és 851 millió dolláros árbevételre számítottak.
  • A cég termékei iránti kimagasló keresletet mutatja, hogy az árbevétel éves alapon 43 százalékkal tudott emelkedni. Ennek köszönhetően a profit növekedése közel 50 százalékos volt.
  • A Michael Kors ezen túl megemelte idei profitvárakozásait is, és már 4-4,05 dolláros egy részvényre jutó profitra (EPS és 4,25-4,35 milliárd dolláros árbevételre számít ebben az évben. Az aktuális negyedévre kifejezetten optimista a menedzsment, és a legalább egy éve nyitva lévő üzleteinek forgalmának 17-19 százalék körüli növekedését várja.
  • Az eredményekre első körben 3 százalék feletti ugrással reagáltak a cég részvényei piacnyitás előtt, később viszont 3,8 százalékos mínuszba csúsztak vissza.
  • A részvény gyengülésének oka, hogy a vállalat vezérigazgatója szerint a marginjaik vissza fognak esni idén, mivel az őszi kollekcióik korai bevezetését nem tudják megvalósítani.