Közel a csúcs

Vágólapra másolva!
Újabb kulcsszint közelébe érkezett az üzleti szoftvereket szolgáltató ADP árfolyama, melynek legyűrése esetén friss történelmi csúcsot állíthat fel a papír. Ráadásul a részvényben rejlő potenciálra már júniusban felhívtuk a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Az ADP árfolyama 2009-től kezdve emelkedő trendben halad, ami mentén a közeljövőben új csúcsra léphet. Az emelkedő trendvonal erősségét növeli, hogy az 50 hetes mozgóátlag követi a trendvonalat, megakadályozva az árfolyam esetleges lefordulását.

Figyelemre méltó, hogy az árfolyam friss történelmi záró csúcsot állított fel a heti grafikonon. Ezen kívül még az indikátorok is pozitív képet festenek, melyek közül az MACD vételi szignálja további biztató jelzésként értelmezhető.

ADP heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Az ADP árfolyama áprilistól kezdve egy emelkedő trend szerint halad, ha a napi grafikonra helyezzük tekintetünket. Jelenleg a papír akár a 83 dollár közelében húzódó ellenállást is áttörheti. Ebben a magasságban tavaly novemberben és idén januárban már járt a részvény, azonban mostanra megpróbálkozhat egy csökkenő alakzat áttörésével.

Az indikátorok jelenleg még nem szolgálnak támogatásként a papír számára, mert az MACD épp eladási jelzést adott, az RSI pedig a túlvett zóna határáról fordult le legutóbb.

Az Automatic Data Processing új történelmi csúcsokat is bejárhat, amennyiben át tudja törni a 83 dolláros ellenállást. A Fibonacci-szintekből számítható célszintek ennek alapján első körben a 86,8 dollár közelében lévő 138,2 százalékos Fibonacci-vonal, illetve a 161,8 százalékos Fibonacci-vonalnál lévő 89,1 dolláros szint. Veszteségvágó szintünket 79,4 dollárhoz érdemes helyezni, nem sokkal az 50 napos mozgóátlag szintje alá.

ADP napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu