Zsákolják az OTP-t

2014.08.11. 12:04

Remek hangulat bontakozott ki az európai tőzsdéken ma, amiből a magyar részvények is profitálnak. Elsősorban a Richter és az OTP hasít, melynek köszönhetően a BUX is 1 százalék közeli pluszban mozog. Az OTP a kritikus 3800 forintos szint fölé tért vissza. 

  • Remek a hangulat az európai tőzsdéken, miután az izraeli és palesztin döntéshozók három napos tűzszünetben állapodtak meg a hétvégén, és az oroszok is abbahagyták pénteken a hadgyakorlatokat az ukrán határ közelében. Miután Ázsiában is kisebb rali bontakozott ki, Európában 0,6-1,3 százalékos pluszban mozognak az indexek.
  • A német DAX ezzel a 9000 pontos szintjétől távolodik, és a legtöbb társával együtt többhavi mélypontja közeléből ugrik fel.
  • A vételi kedv az amerikai börzékre is átragadhat, ahol 0,3-0,5 százalékos pluszban kezdődhet majd a kereskedés. Az indexek kettő-három havi mélypontokról pattanhatnak.
  • A fentieknek köszönhetően a hazai börzén is veszik a részvényeket, a piaci hangulatra leginkább érzékenyebb OTP már 1,3 százalékot erősödött, és a 3800 forintos kulcsszint fölé tért vissza. Az OTP a régiós társaihoz képest is remekül teljesít.
  • A többi blue-chip közül a Magyar Telekom 0,3 százalékkal (358 forint), a Richter 1,7 százalékkal (3850 forint) emelkedik, a Mol viszont 0stagnál (11595 forint).
  • Ezek után a BUX 0,9 százalékos pluszban mozog, amivel még így is alulteljesíti régiós társait. 
  • A forint kezdetben profitálni tudott a jó hangulatból, és 312,4-ig ereszkedett le az euróval szembeni árfolyama. Később viszont gyengülni kezdett, s már 313,6-nál mozog a jegyzés. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a török elnökválasztással kapcsolatos további bizonytalanság miatt esik a líre, ami nyomás alá helyezte a többi feltörekvő piaci devizát is. A dollárral szemben 234,3-nál, a svájci frankkal szemben 258,5-nél jár a forint. 
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

 

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu