Ez aztán a kitartó tőzsdei bika

Vágólapra másolva!
Van egy jó és egy rossz hírünk azoknak, akik a tőzsdén fialtatják megtakarításaikat. Az amerikai részvénypiacon már 283. hete tart az árfolyamok emelkedése, ami akár jó ideig is kitarthat, ha az 1990-es legutóbbi jó szériát vesszük alapul. Az elmúlt nyolcvan évben azonban ez volt az egyetlen olyan eset, hogy amostaninál tovább tartott a hegymenet. 
Vágólapra másolva!

Az egyrészt már magában is jó hír, hogy a részvénypiacok közel öt és fél éve emelkednek, hiszen ez idő alatt szép hozamokat tehetett zsebre, aki a tőzsdén fektette be pénzét. Ha ráadásul megvizsgáljuk az elmúlt nyolcvan év emelkedési ciklusait, azt találjuk, hogy 1990-nél közel nyolc éven keresztül tartott a hegymenet, amihez képest még most is van bőven tere az emelkedésnek.

Másrészt persze azt sem érdemes elfelejteni, hogy a számos tőzsdei bikapiac közül a mostani az egyik, nevezetesen a második leghosszabb. Korábban mindössze egyszer fordult az elő, hogy időben tovább tudott tartani a bikák ereje, ami azért némi óvatosságra is sarkallhatja a most befektetni vágyókat.

Forrás: Investor.hu