Vágólapra másolva!
Nagyobb ralit mutatott be a BUX, miután a blue-chipek remek teljesítményt nyújtottak ma. Remekelt a Magyar Telekom, a Mol és az OTP is lendületbe tudott jönni délután a jó hangulatban. A nemzetközi tőzsdéken mérsékeltebb pluszok láthatóak, és a gyenge makroadatok nem tudják elrontani a vételi kedvet.
Vágólapra másolva!
  • Remek formában volt ma a BUX, ami elsősorban a blue-chipek megugrásának volt köszönhető. A magyar részvényindex végül 2 százalékot ralizott, amivel a legjobban teljesítő tőzsdemutató volt a régióban. A BUX-ot a 17 ezer pontos támasz is segítette, melyről sikeresen fel tudott pattanni az index.
  • A legjobb formában a Magyar Telekom volt, mely 4 százalék közeli pluszban is megfordult, a napot végül 370 forinton, 3,1 százalékos pluszban fejezte be. Az OTP is megtáltosodott délután a jó hangulatban, és 2,8 százalékos ugrás után a 3900 forintos szintig tért vissza.
  • Rajtuk kívül a Mol 2,2 százalékot, a RIchter 0,8 százalékot drágult.
  • A forint erősödni kezdett délután, és 313,5 alá tért vissza az euróval szembeni árfolyama.
  • A nemzetközi tőzsdéket tart a jó hangulat, Európában 0,1-1,1 százalék közötti pluszok láthatóak, és Amerikában is emelkedés kezdődött nyitás után. A tengerentúli börzéken 0,4-0,9 százalékos erősödés alakult ki. Ma elsősorban a tegnapi esések korrekciója látható Európában, amit a reggeli kedvező gyorsjelentések is fűthetnek.
  • A vételi kedvet nem tudja elrontani a vártnál gyengébb amerikai kiskereskedelmi forgalmi adat. Júliusban stagnált a kiskereskedelmi forgalom az USA-ban havi alapon a várt 0,2 százalékos növekedés helyett. Az autóeladások nélkül számított adat 0,1 százalékos kiskereskedelmi forgalom növekedésről árulkodott, ami szintén elmaradt a várakozásoktól (0,4%). A statisztikákra gyengülni kezdett a dollár, és visszatért az 1,34-es szint fölé az euróval szemben.
  • A gyorsjelentési szezon is folytatódott, a Macy's a vártnál rosszabb eredményeket ért el a második negyedévben. Az amerikai kiskereskedelmi lánc részvényenkénti profitja 80 centet tett ki, miközben a piac 86 centre számított. A 6,27 milliárd dolláros árbevétel nagyjából megfelelt a várakozásoknak. A gyengébb eredmények miatt az idei év is a vártnál rosszabbul alakulhat, és már csak 1,5-2 százalékos forgalom-növekedésre számít a társaság a korábban várt 2,5-3 százalék helyett. A papír 4 százalékot zuhant a hírekre.
  • A Deere is szenved, másfél százalékot esett a kedvezőtlen híreire.
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

A mai nap további érdekességei: