Rossz hírek a mezőgazdasági óriástól

Vágólapra másolva!
A korábban vártnál alacsonyabb profitra számít idén a világ legnagyobb mezőgazdasági vállalata, a Deere. A cég szerint az idei rekordtermés helyezheti nyomás alá az eredményeit. 
Vágólapra másolva!
  • Visszavágta idei eredményvárakozásait a Deere. A világ legnagyobb mezőgazdasági eszközöket gyártó vállalata szerint a nettó profit már csak 3,1 milliárd dollárt tehet ki az októberrel záruló pénzügyi évben a korábban várt 3,3 milliárd dollár helyett.
  • A különböző mezőgazdasági eszközeiknek az eladása is a vártnál jobban visszaeshet. Ebben az esetben 6 százalékos árbevétel-csökkenésre számít a Deere, miközben májusban még csak 4 százalékos visszaesést prognosztizáltak.
  • A társaság szerint az idei rekordtermés nyomás alá helyezte a terményárakat, ami a farmerek bevételkiesésén keresztül visszavetheti az eszközeik iránti keresletet.
  • Így az elmúlt negyedév után hiába számolt be a vártnál nagyobb részvényenkénti profitról (tény: 2,33 dollár, várt: 2,2 dollár) a társaság, a részvény közel 1 százalékos eséssel nyithat.